Humanitarna udruga Savao, koja se već nekoliko godina brine za beskućnike i siromašne, u suradnji s Povjerenstvom za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije organizira u subotu 26. listopada hodočašće u Mariju Bistricu za socijalno ugrožene osoba, volontere i sve dobročinitelje. Riječ je o inicijativi kojom se želi ljudima koji zbog neimaštine i socijalne isključivosti ne mogu sebi priuštiti sudjelovanje na hodočašćima, ali i kojima je osim materijalne možda još i više potrebna duhovna pomoć, približiti ne samo odlazak u hrvatsko nacionalno marijansko svetište već i omogućiti trenutke zajedništva, ljudske blizine, kršćanske molitve i sakramente svete mise i pomirenja.

Da bi za korisnike različitih karitativnih programa, pučkih kuhinja i prihvatilišta za beskućnike ovo hodočašće moglo biti besplatno, udruga Savao poziva sve one iz Zagreba i drugih gradova koji im se žele pridružiti na hodočašću, da uplate iznos od 120 kuna, čime pokrivaju trošak putovanja, prehrane i rukotvorine krunice, kako za sebe tako i za jednu siromašnu osobu.

Polazak je u 8 sati autobusima s Glavnog kolodvora, a nakon dolaska u Mariju Bistricu hodočasnici će proslaviti svetu misu u svetištu, izmoliti pobožnost Križnog puta, posjetiti sestre karmelićanke te zajedno blagovati pripremljeni ručak.
Prijaviti se možete preko Facebook stranice humanitarne udruge Savao ili na broj telefona 099/686-8449.
Više o humanitarnoj udruzi Savao možete pronaći OVDJE.
Bitno.net