Petnaest godina od smrti petnaestogodišnjega talijanskog mladića blaženog Carla Acutisa navršava se 12. listopada 2021., kada se slavi njegov liturgijski spomendan.

Prije godinu dana, 10. listopada 2020., u Asizu je bio proglašen blaženikom Katoličke Crkve. Za tu prvu obljetnicu beatifikacije njegovi hrvatski štovatelji otvorili su mrežnu stranicu na hrvatskom jeziku na kojoj se mogu pronaći osnovni podaci iz njegova života uz mnoštvo ilustracija i drugih sadržaja povezanih s bl. Carlom.

Na stranici su: kratka biografijakronologija života bl. Carlamisli bl. Carlaizložba o euharistijskim čudesimabeatifikacija Carla Acutisagrob bl. Carla u Asizuintervju s Carlovom majkomrajesh Mohur-hinduist govori o bl. CarluB. Nagy: posjet izložbi bl. Carla u Rimugalerija fotografija bl. Carlagalerija slika s mislima bl. Karlavideosnimke o bl. Carlusvjedočanstva štovatelja bl. Carlaslužbena stranica bl. Carla Acutisa (sedam jezika) te info na hrvatskom jeziku o bl. Carlu i kontakt.

Najznačajnija duhovna karakteristika bl. Carla bila je njegovo štovanje Euharistije i promicanje pobožnosti prema Kristu u Presvetom Sakramentu. To štovanje Euharistije našlo je svoj izraz u njegovu najznačajnijem djelu Izložba o Euharistijskim čudesima. To je djelo prevedeno i na hrvatski i sada se vrše sve pripremne radnje da izložba što prije bude dostupna cijeloj javnosti.

U izložbu bl. Carlo uvrstio je naknadno i euharistijsko čudo iz Ludbrega na što ga je upozorio o. Božidar Nagy, SJ, koji je još za njegova života posjetio njegovu izložbu u Rimu 2005. g. Blaženi Carlo, kako je izjavila njegova majka, želio je hodočastiti također i u Ludbreg, ali ga je u tome spriječio prerani odlazak s ovoga svijeta.