Svi smo čuli za svetog Antuna Padovanskog. Mnogi od vas su svoje molitve i želje predali na povjerenje upravo ovom svecu svega svijeta, a neki u ovom trenutku odbrojavaju 13 utoraka svetom Anti kao zavjet i pripravu za blagdan omiljenog sveca.

U pripremama je i umjetnička udruga Kolbe koja je okupila izvrsne talente, a neki od njih su već etablirana imena na području dramske, glazbene i plesne umjetnosti i to sve u svrhu postavljanja i realiziranja hrvatskog autorskog duhovnog mjuzikla posvećenog upravo životu svetog Antuna Padovanskog.

Drugim riječima, postavljanje mjuzikla pretpostavlja jako puno rada, truda i talenata, a kada je riječ o umjetničkom pothvatu duhovne naravi, tada je preduvjet staviti u centar promatranja Ljubav, a ne sebe i svoje talente. Upravo je ovo prvi razlog zbog kojeg biste trebali prisustvovati na premijeri duhovnog mjuzikla. Vi niste samo promatrači već i svjedoci prekrasnog volonterskog pothvata talentiranih ljudi koji svoje slobodno vrijeme i rad darivaju u svrhu širenja poruke vjere, nade i ljubavi.

Neki od vas su se ranije upoznali s radom Ansambla Kolbe kroz dva uspješna mjuzikla “Uskrsli” i “Život za život”, a kao i u navedenim ranijim projektima, tako i ovdje, stupili smo u suradnju s umjetnicima od ranije poznatima hrvatskoj javnosti.

Tako libreto potpisuje dramski pisac, publicist i suvremeni Držić (kako ga naziva S. Mijović Kočan u: Matica hrvatska, Kolo 2, 2017.) Nino Škrabe koji je nedavno proslavio svojih 50 godina umjetničkog djelovanja. Redatelj mjuzikla je izvrsni Robert Bošković s kojim smo uspješno surađivali ranije u spomenutom“Uskrslom”, tekstove i glazbu songova potpisuje Branko Bardun, a posao dramskog pedagoga obavlja talentirana i etablirana umjetnica Katarina Perica Kirin čije upute i savjeti su neprocjenjivi Ansamblu Kolbe. Osim ostalih, članove autorskog tima čini i dirigentica Iva Bardun koja svojim urođenim umijećem za pokretanje uspavanih talenata uspješno vodi zbor do krajnje eksplozije radosti. Scenografiju i kostimografiju pokriva Patricio Alejandro Aguero, koreografiju Marija Lučić, a na raspolaganju je i duhovni asistent ansambla Josip Petonjić. Ovdje naravno treba istaknuti i sve talentirane članove Ansambla bez kojih cijeli projekt ne bi bilo moguće izvesti.

Na kraju, ako volite svetog Antuna, sigurno će vam biti velika radost upoznati ga i saznati više o njemu kroz scensko glazbeno djelo kakav je mjuzikl. Mi ćemo vas kroz idućih nekoliko tjedana detaljno obavještavati o pripremama u tijeku, upoznati s radom udruge Kolbe i članovima našeg autorskog tima, a pratiti nas možete putem naše službene stranice zborkolbe.org te putem društvenih mreža Facebook, Instagram i Twitter!

Ansambl Kolbe | Bitno.net