Odbor HBK za sredstva društvenih komunikacija, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Hrvatskoga društva katoličkih novinara u petak, 14. svibnja 2021. s početkom u 17 sati obilježit će 55. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija.

Na početku programa obratit će se pročelnik Odjela za komunikologiju HKS-a prof. dr. sc. Jerko Valković, rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić i  mons. Mijo Gorski, predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija.

Uslijedi će okrugli stol „Komentari na vjerskim portalima i društvenim mrežama – izgradnja ili dezintegracija crkvenoga zajedništva?“ na kojem sudjeluju doc. dr. sc. Boris Beck sa studija novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Lana Ciboci, prodekanica za znanost i upravljanje kvalitetom na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment i potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, doc. dr. sc. Krunoslav Novak, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije te Branimir Stanić, dipl. nov., glavni urednik Glasa Koncila. Okrugli stol moderirat će doc. dr. sc. Anto Mikić s Odjela za komunikologiju HKS-a.

Na završetku programa bit će dodijeljene nagrade i priznanja Hrvatskoga društva katoličkih novinara (HDKN).

Svi zainteresirani događanje mogu pratiti uz izravni prijenos na YouTube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.