Bit će to druga po redu istovremena molitva krunice koja okuplja Hrvate diljem svijeta. Predmolitelji će se ove subote priključiti iz Sarajeva, Chicaga, Melbournea, Buenos Airesa, Osijeka i Zagreba.

Iz Sarajeva će molitvu predvoditi nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije monsinjor Tomo Vukšić, iz Chicaga fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Sv. obitelji zajedno sa subratom fra Antonijom Musom, iz Melbournea molitvu predvode don Josip Grubišić i don Miodrag Brkan, iz Buenos Airesa aktivni laik Tomas Gadže, a zadnja desetica Krunice predmolit će se iz Hrvatske – predvode ju superior Isusovačke rezidencije u Osijeku pater Ike Mandurić te iz Zagreba Alan Hržica, voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo, koji će cijelu Krunicu i glazbeno pratiti.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu, a inicijativi se priključuju brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta.

Molitva će se uživo prenositi na YouTubeu na OVOJ poveznici.

Sve informacije o inicijativi možete pratiti na službenoj Facebook stranici koja se nalazi OVDJE.

Molitvena inicijativa “Krunica Hrvata svega svijeta” poziva sve hrvatske vjernike da se u tišini Velike subote ujedine u zajedničkoj molitvi i povjere zagovoru Gospe Kraljice Hrvata.

Krunica Hrvata svega svijeta molit će se na nakane:

– za vjeru, da hrvatski narod diljem svijeta ostane vjeran Bogu i Katoličkoj Crkvi,
– za kraj pandemije i obnovu Zagreba,
– za hrvatsku dijasporu, da očuva svoj identitet i svoje vrijednosti,
– za budućnost hrvatskog naroda i njegovo potomstvo,
– za osobne nakane svakoga tko se pridruži molitvi.

Bitno.net