“Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem” geslo je božićne akcije koju i ove godine provode njemački benediktinci u Jeruzalemu

Foto: dormitio.net

“Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem” geslo je božićne akcije koju i ove godine, jedanaestu godinu za redom, provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.

Svi zainteresirani mogu svoje ime i prezime prijaviti putem portala Dormitio ili e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do 19. prosinca 2019., te će ono na Božić biti položeno na srebrnu zvijezdu u bazilici Isusova rođenja u Betlehemu.

Jedan od razloga sve većeg odaziva ljudi je i taj što su hrvatski katolički mediji podržali ovu božićnu akciju te su o njoj obavijestili svoje čitatelje. Prema informacijama, na popisu se prošle godine nalazilo i dosta hrvatskih imena i prezimena, kako iz Hrvatske, BiH, tako i iz inozemstva (Njemačke, Austrije, Švicarske…), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji.

Njemački benediktinci i još stotine vjernika nakon Božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdjenja (vigilije) pješice će se uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za njih. Iz Jeruzalema će krenuti u 2 sata ujutro, te će u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići oko 4.30. Lista je, kažu ovi njemački benediktinci, iz godine u godinu sve duža, ali i teža za nositi.

Više informacija o ovoj akciji možete pronaći na portalu opatije ili na Facebooku. Prijava i sudjelovanje je besplatno, ali tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji, o čemu više možete saznati ovdje.

Francisko Pavljuk | Bitno.net