Djelo prof. dr. Herberta Alphonsa, D. I. “Osobni poziv – Duboka preobrazba kroz duhovne vježbe” govori o kršćanskom shvaćanju osobe i slobode

Predstavljanje knjige prof. dr. sc. Herberta Alphonsa, D. I. “Osobni poziv. Duboka preobrazba kroz duhovne vježbe” u izdanju Marignacije održat će se u utorak 30. travnja 2019. u 19.30 sati, u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.

O knjizi će govoriti psiholog i teolog s Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. p. Mijo Nikić, DI, te urednica i prevoditeljica knjige, utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa Injigo dr. sc. Marica Čunčić.

Djelo prof. dr. Herberta Alphonsa, DI, “Osobni poziv – Duboka preobrazba kroz duhovne vježbe” govori o kršćanskom shvaćanju osobe i slobode. Osoba je jedino biće na zemlji koje može reći “ja”. Prilikom začeća, kada Stvoritelj iz ništavila dovodi čovjeka u postojanje jer je bolje biti nego ne biti, nastaje čovjekov “ja” s vlastitim jedinstvenim, neponovljivim i neopozivim dostojanstvom koje se u najvećoj mjeri može ostvariti u Isusu Kristu. Osobni Stvoriteljev poziv na postojanje daje najdublji smisao čovjekovoj osobnoj povijesti, talentima i okolnostima života i spaja ih u plodonosno poslanje. U tom smislu svaki čovjek odražava našega Gospodina Isusa Krista na sebi svojstven način koji je ujedno njegova najdublja radost, Božja najveća slava, a za bližnje i društvo najveća korist. (Urednica hrvatskog izdanja Marica Čunčić)

Bitno.net