SUSRET CRKVENIH VOKALNO-INSTRUMENTALNIH SASTAVA

Otvoren natječaj za 21. Papa fest u Solinu

„Papa fest“ je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine

Foto: Facebook

Dvadeset i prvi „Papa fest“ , festival duhovih šansona, održat će se 1. rujna 2019. godine, ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu u 20 sati. Natječaj za ovogodišnji “Papa fest” otvoren je od 13. ožujka do 13. lipnja  2019. godine. Rezultate natječaja objavit ćemo na Facebook stranici PAPA FEST- festival duhovnih šansona 15. lipnja 2019. godine.

„Papa fest“ je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine. Festival se održava već dvadeset i prvu godinu i nije natjecateljskoga karaktera.

Za one koji žele sudjelovati na 21. „Papa festu“ važne su sljedeće propozicije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo sudjelovanja na „Papa festu“ imaju svi crkveni vokalno-instrumentalni sastavi i samostalni izvođači koji se do 13. lipnja 2019. prijave organizatoru festivala:  Župa Gospe od Otoka, don Ranko Vidović, Gospin otok 1, 21210 Solin uz naznaku ”ZA PAPA FEST 2019.” ili na službeni mail papafest.solin@gmail.com.

Sastav sudjeluje na „Papa festu“ s jednom autorskom skladbom koja ne smije biti već objavljena niti javno izvođena. Skladba mora imati kršćanski karakter i ne smije trajati više od četiri minute.

Kod prijave svaka grupa treba priložiti:

  1. notni zapis osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima te tekst pjesme;
  2. uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana;
  3. ogledna demo snimka pjesme na CD-u ili mp3 verzija na službeni mail. Snimka ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji;
  4. kraća biografija sastava ili samostalnog izvođača sa svim potrebnim podatcima (ime sastava, gdje djeluju, ime voditelja i kontakt voditelja)
  5. autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od Stručnog festivalskog odbora
  6. o rezultatima natječaja bit će obaviješteni svi koji su se prijavili na natječaj

Pjesma koju Stručni festivalski odbor odobri za izvođenje treba biti studijski snimljena i predana organizatoru najkasnije do 30. srpnja 2019. godine. u tri verzije:

1. cjelovita izvedba (glazba, solisti i prateći vokali);
2. instrumentalna izvedba s pratećim vokalima;
3. instrumentalna izvedba.

Prijave koje ne budu ispunjavale navedene uvjete neće biti razmatrane od Stručnoga festivalskog odbora. Redoslijed izvođenja na „Papa festu“ određuje Stručni festivalski odbor.

Sve informacije možete dobiti:

Mail: papafest.solin@gmail.com

Facebook stranica: PAPAFEST- festival duhovnih šansona

Bitno.net


Objavljeno: 13. ožujka 2019.
  • Oznake:

Možda vam se svidi