Kako odlučiti kome dati svoje povjerenje na predstojećim parlamentarnim izborima? Kako kvalitetnije razlučiti među tolikim različitim opcijama? Samo su neka od pitanja čije odgovore nudi besplatni tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja “Kako na izborima zaokružiti veće dobro?”.

Ovaj trotjedni tečaj kroz šest predavanja uživo u trajanju od 90 minuta, propituje mudrost svetog Ignacija za razlučivanje i kvalitetno donošenje odluka te različite aspekte kršćanskih tradicija spram društva i politike. Sudionicima će pomoći u razlučivanju o većem dobru za Hrvatsku na nadolazećim izborima, ali ih i upoznati s tradicijom kršćanskog socijalnog nauka i kršćanske političke filozofije. Obogatit će njihovo razumijevanje i prepoznavanje utjecaja marketinga, PR-a i medija na njihove odluke. Upoznat će ih s temeljima duhovne tradicije koja je razvila metode za donošenje odluka i naučiti razumjeti na čemu papa Franjo temelji svoje riječi, geste, djela, svoj stil vođenja Crkve.

Tečaj nije nagovaranje ni na jednu političku opciju, već nudi neutralnost spram političkih opcija. Poštuje slobodu, zrelost i odgovornost svake pojedine osobe spram njezina političkog izbora.

Predavači su: Dubravka Petrović Štefanac, docentica socijalnog nauka Crkve i vanjska suradnica na HKS-u i KBF-u; Mate Mijić, politički analitičar i komunikacijski savjetnik; Hrvoje Vargić, ekonomist i filozof; Tvrtko Barun, isusovac i svećenik. Organizator tečaja je projekt ignacije.hr koji vode isusovci i suradnici laici.

Online tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 19 sati. Prvi susret planiran je za 15. lipnja. Rok za prijave je u petak 12. lipnja (ili do popunjenja slobodnih mjesta). Link za prijavu nalazi se ovdje. Dodatna pitanja i informacije mogu se dobiti na e-adresi: ignacije@ignacije.hr.