U nedjelju 19. siječnja u 19 sati središnje ekumensko molitveno slavlje bit će u zagrebačkoj katedrali (Kaptol 31).

U ponedjeljak 20. siječnja u 19 sati, ekumenska molitva za jedinstvo kršćana u Zagrebu će biti u grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda na Gornjem gradu (Ćirilometodska 1), a u svetištu sv. Josipa u Karlovcu (Boškovićeva 36, Dubovac) u 18.30 sati, bit će euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom.

U utorak 21. siječnja u 19 sati molitvena postaja je u bogoslužnom prostoru Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Zagrebu (Našička 20, Staglišće).

U srijedu 22. siječnja u 17 sati euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom je u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Krapini (Vladimira Nazora 2).

U četvrtak 23. siječnja u 19 sati, postaja molitve za jedinstvo kršćana u Zagrebu bit će u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg (Cvjetni trg).

U petak 24. siječnja u 19 sati ekumenska molitva za jedinstvo kršćana u Zagrebu bit će u bogoslužnom prostoru baptističke crkve (Radićeva ulica 30, u blizini Kamenitih vrata).

U subotu 25. siječnja u 18.30 sati euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom bit će u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici (Augusta Šenoe 4).

Kršćanske Crkve koje u Zagrebu imaju bogoslužne prostore pozivaju svoje vjernike da se na navedenim organiziranim molitvenim postajama, ali i izvan njih, pridruže molitvi za očuvanje postojećeg i postizanje većeg stupnja međusobnog jedinstva vjere i zajedništva u slavljenju kršćanskih otajstava.

Priručnik za molitvu za jedinstvo kršćana 2020. godine, koji su koncipirale kršćanske Crkve na Malti, u hrvatskom je prijevodu priredilo i objavilo Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, u tiskanom se obliku može nabaviti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, a u elektroničkom obliku, u Wordu i PDF-u, dostupan je na mrežnoj stranici OVDJE.

IKA | Bitno.net