Nakon dvije godine pauze nastavljaju se godišnji susreti za mlade u duhu Karmela pod nazivom Karmelijada. Ove će godine to biti susret u proširenom izdanju i zajedništvu sa laicima, braćom Karmelićanima i sestrama Karmelićankama BSI i to u crkvi Svetišta hrvatskih mučenika na Udbini.

Program za mlade traje dva dana – 29. i 30. svibnja, a za sve ostale jedan dan – 30. svibnja 2022.

Ovogodišnje geslo Karmelijade bit će: „Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svoga svjedočanstva.“

Prijave su otvorene i traju do 15. svibnja 2022., a pripreme su krenule po zajednicama; pozivaju se stoga mladi i laici da se priključe svojim najbližim karmelskim zajednicama ili da se jave preko društvenih mreža za daljnje informacije.

Dio ovogodišnje pripreme za dugoočekivanu Karmelijadu je i objava spota himne karmelske mladeži Duh Karmela. To je dugogodišnja himna u novom ruhu (nova melodija) i novom spotu. Tekst himne napisala je s. M. Leticija Marić, karmelićanka BSI. Glazbu je osmislila Tamara Perc, a aranžman Ivan Škunca zajedno s Filipom Gjudom i Tamarom Perc. Za videoprodukciju zaslužan je Matijas Knežević.

“Ovim putem najavljujemo premijeru dan uoči Nedjelje Božjeg milosrđa, u subotu 23. travnja 2022. u 20 sati, i pozivamo sve da pogledaju i podijele himnu Duh Karmela. Spot će biti dostupan na YouTube kanalu sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova”, kaže s. Marija Dijana Mlinarić.