Dragi čitatelji, kao što vam je poznato, portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom financijski podržavati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u četvrtak 19. svibnja 17 sati po hrvatskom vremenu, u mjestu Mineru. Svetu misu predvodit će naš misionar u Boliviji fra Ivica Vrbić.

Fra Ivica Vrbić, hrvatski kapucin koji već sedam  godina djeluje kao misionar u Boliviji, još je kao dječak osjetio kako ga privlači misionarski poziv. Prisjeća se kako je u rodnim Zavidovićima, mjesta u srednjoj Bosni iz kojega je zbog rata izbjegao 1992. godine, s radošću prelistavao misijski časopis „Radosna vijest“, koji je kupovala njegova pobožna baka Kata. Kao izbjeglica živio je u Zagrebu, Vinkovcima i Gvozdu. Svaki put kada bi školarac posjetio strica u Rijeci, slobodno vrijeme provodio je u kapucinskoj župi Gospe Lurdske, pa je oduševljen kapucinskom duhovnošću napokon odlučio pristupiti njihovoj zajednici. Nakon školovanja na zagrebačkom KBF-u, zatim polaganja doživotnih redovničkih zavjeta i svećeničkog ređenja, fra Ivica je dvije godine Crkvi u Hrvatskoj služio kao župni vikar, a zatim četiri godine kao upravitelj župe u zagrebačkoj kapucinskoj župi sv. Leopolda Mandića.

A evo kako naš fra Ivica doživljava svoj misionarski rad i djelovanje:

“Djelujući u misijama shvaćam da na poseban način živim Poslanje apostola iz Matejeva Evanđelja: ‘Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!’ (Mt 10,8). Doživljavam da je Evangelizacija zapravo skup različitih djelovanja za dobro čovjeka, te da smo poslani manje propovijedati riječima koliko više djelima. Posjesti u auto bolesnike koji su se u svom siromaštvu pomirili sa blizinom smrti, odvesti ih liječniku i kupiti im lijekove da ozdrave; popraviti kuću onome koji to sam ne može učiniti; nahraniti gladnoga i obući gologa; providjeti stipendiju studentu ili pomoći onome koji nema uvjete za osnovno školovanje; biti otac i majka onima koje su roditelji ostavili; tumačiti otajstva vjere kako bi upoznali Boga i živjeli pravim vjerničkim sakramentalnim životom;… sve je to za mene Evangelizacija i propovijedati drugo Evanđelje različito od ovoga bilo bi nijekanje Isusa.”

Zahvaljujemo našem fra Ivici što će slaviti svetu misu na našu nakanu!

Pročitajte: Hrvatski kapucin fra Ivica Vrbić: ‘Mi misionari moramo vjerovati u čuda’

Potičemo Vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu portala. Članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net mogu postati svi oni koji čitaju i cijene portal Bitno.net i koje žele podupirati rad portala sukladno svojim mogućnostima, a u minimalnom mjesečnom iznosu od 8 kn, odnosno godišnjem iznosu od 96 kn. Članstvo možete otkazati u svakom trenutku, bez ikakvog obrazloženja. Više informacija o Klubu i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJEPridružiti se možete NA LINKU!

Pogledajte fotogaleriju!

Foto: Facebook Fra Ivica Vrbić