SUSRET S AUTORICOM SVJETSKOG BESTSELERA

Međunarodna književna zvijezda gostuje na Danima kršćanske kulture

Mlada španjolska književna zvijezda Natalia Sanmartin Fenollera, autorica međunarodne uspješnice Buđenje gospođice Prim, gostuje u četvrtak 22. ožujka u Splitu u sklopu manifestacije Dana kršćanske kulture.

Natalia Sanmartin Fenollera, španjolska novinarka koja je odmah po izlasku svog romana prvijenca Buđenje gospođice Prim postala međunarodna književna zvijezda, gošća je ovogodišnjeg programa manifestacije Dani kršćanske kulture. Njezin roman Buđenje gospođice Prim pobrao je odlične književne kritike i zadobio naklonost široke publike.

Glavni lik ovog svjetskog bestselera, prevedena na mnoštvo svjetskih jezika i dostupna u više od 70 zemalja diljem svijeta, jest Prudencia Prim, inteligentna i uspješna mlada žena. Iznimno dobro poznaje književnost, a ime joj krasi više od jedne akademske titule. U idilično mjestašce San Ireneo de Arnois došla je prihvativši posao privatne knjižničarke. Njezin poslodavac, intelektualac, ljubitelj je knjiga uvijek spreman na kritiku i pomalo bezobziran, no unatoč tome iznimno privlačan i šarmantan muškarac. A takvi su i njezini susjedi: šarmantni i ujedno ekscentrični gotovo u jednakoj mjeri i nadasve odlučni da očuvaju svoj životni stil i odupru se utjecajima “modernoga” svijeta koji ih okružuje. Prudencia se nadala da će u San Ireneu pronaći prijatelje, ali nije očekivala buđenje ljubavi. Njezini pogledi na život i njezini osjećaji stavljeni su pred izazove što je dovodi do nenadanih otkrića i krupnih životnih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buđenje gospođice Prim je privlačna knjiga koja pomiruje razum i osjećaje, priča o ljubavi, književnosti, smislu života i potrazi za istinskom srećom. Ne čudi stoga što ju je svjetski poznati magazin Elle u pohvalnom članku opisao  riječima: “Suptilna, osebujna i nadahnjujuća priča koja će vam taknuti srce i otvoriti ga za ljepotu malih stvari u životu.”

Ako ste u Splitu ili okolici, svakako dođite u četvrtak 22. ožujka u palaču Milesi u Splitu s početkom u 19 sati na tribinu i susret s autoricom romana Buđenje gospođice Prim Natalijom Sanmartin Fenollera. Tribinu će moderirati Katarina Matijaca, glavna urednica portala Žena vrsna, a gošća iz Španjolske će progovoriti o tome kako tumači uspjeh svog prvijenca, o tome što ju je nadahnulo za tu neobičnu priču te o aktualnim temama prisutnim u romanu kao što su pitanja krize braka, potiskivanja vjere u društvu, tradicije i povijesti, ubrzanog stila života, obrazovnog sustava, feminizma… Posjetitelji će također imati priliku nabaviti svoj primjerak knjige s posebnim popustom i osobnim autoričinim potpisom. Više o knjizi pročitajte ovdje.

Bitno.net

Objavljeno: 21. ožujka 2018.

Možda vam se svidi