LJETOVANJE NA OTOKU MLJETU

Prijavi se na m-LJETOVANJE 2017.!

M-ljetovanje je duhovno-edukativno-ekološki program na otoku Mljetu za mlade od 20 do 35 godina, s naglaskom na ekologiju i kršćansku meditaciju.

Foto: www.skac.hr

Radni dio programa odnosit će se na ekologiju, čišćenje i obnovu u potpunosti zapuštenih starih maslinika. Program okuplja ukupno 200 mladih u četiri termina.

LOKACIJA:
Program se odvija u uvali Bobovište u blizini Polača na otoku Mljetu.

TERMINI:
23.07. – 29.07.
30.07. – 05.08.
06.08. – 12.08.
13.08. – 19.08.

Prijave na LINKU!

NAPOMENE:
Kako bismo zajednički stvorili mali ekološki raj na Mljetu na ovom programu radna dimenzija nije simbolična. Veličina zapuštenog maslinika je oko 20.000 m2. Tako da je ovo ozbiljan zajednički projekt stvarnog suživota s prirodom. Mi prirodi darujemo svoje vrijeme i sposobnosti a priroda nama daruje svježinu i ljepotu onog iskonskog pravoga života. Zbog ovoga se od sudionika uz hrabrost za život u prirodi tjedan dana očekuje i ozbiljna spremnost na fizički rad.

Zbog karaktera programa, pristup nije moguć onima koji:
• imaju posebnu prehranu
• pate od epilepsije, dijabetesa, celijakije, Chronove bolesti
• su alergični na ubode insekata i prašinu
• su skloni malaksalosti, sunčanici
• ne znaju plivati

Sudjelovanje na programu se ne plaća. Potrebno je računati na troškove hrane koji kroz tjedan dana iznose oko 300 kn.

DOLAZAK:
Svi termini započinju s programom u nedjelju popodne, tako da je potrebno doći na otok Mljet do 14 sati. Tri su mogućnosti dolaska.

1– Dolazak preko Splita
Ovo je najbrža i najjeftinija opcija za sve koji žive sjeverno od Splita. Autobusom dođete do Splita. Ispred kolodvora imate katamaran “Krilo” koji kreće u 7:45 iz Splita do Mljeta. Cijena povratne karte za katamaran je 240 kn. Katamaran ima ograničen broj mjesta stoga ih je potrebno unaprijed rezervirati. Katamaran dolazi na Mljet u mjesto Pomena i tamo ćemo doći po vas kombijem oko 11 sati i odvesti vas do Bobovišta.

2– Dolazak preko Pelješca
2a– Ukoliko dolazite autobusom koji vozi iz smjera Splita za Dubrovnik potrebno je izaći na magistrali na skretanju za Pelješac. Tamo će vas na autobusnoj stanici čekati organiziran prijevoz do luke Prapratno. Ovu opciju potrebno nam je javiti bar tri dana prije.
2b– Ukoliko dolazite automobilom ili kombijem trebate doći do luke Prapratno na Pelješcu (Google maps lokacija), tamo možete ostaviti auto i idete na trajekt koji vozi u 10:15 za Sobru na Mljetu, tamo ćemo doći po vas kombijem oko 12 sati i odvesti vas do Bobovišta. Cijena povratne karte za trajekt je 60 kn. Nije potrebna prethodna rezervacija.

3– Dolazak preko Dubrovnika
U Dubrovnik možete doći autobusom (vozni red). U blizini kolodvora je luka iz koje u nedjelju jutro u 9:15 plovi katamaran “Nona Ana” za Mljet (red plovidbe). Potrebno je iskrcati se u Polačama na Mljetu. Cijena povratne karte je 140 kn. Potrebno je kupiti kartu barem sat vremena ranije zbog čestih gužvi. U Polačama ćemo vas pokupiti kombijem oko 11 sati i odvesti do Bobovišta.

ODLAZAK:
Program završava ručkom u subotu.
Povratna linija za Split – katamaran iz Pomene u 17:45, stiže u 20:45.
Povratna linija za Pelješac – trajekt iz Sobre u 16:00, stiže u 17:00.
Povratna linija za Dubrovnik – katamaran iz Polača u 16:55, stiže u 18:35.

ORGANIZACIJA:
Program se održava u organizaciji triju neprofitnih udruga Skac Palma, Skac_DU i Magis. Kontakt osoba je Ana Marčinko +385 91 323 6801, skac.du@gmail.com

Više informacija o drugim programima i kampovima može se naći na mrežnoj stranici mladih Dubrovačke biskupije.

SKAC | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 17. svibnja 2017.

Možda vam se svidi