Iako se lipnju mnogi vesele radi završetka školske godine, mi vas pozivamo u školu molitve svetog Ignacija, od 2. do 6. lipnja u Domu duhovnih vježbi u Opatiji.

Ovaj vikend, u šutnji, namijenjen je osobama koje žele bolje upoznati i nasljedovati Isusa Krista te otkriti ili produbiti svoju molitvu prema tradiciji svetog Ignacija. Program se sastoji od nagovora i uputa za osobnu molitvu i svakodnevne osobne duhovne pratnje, a voditelj je p. Tvrtko Barun, SJ.

Moliti se najbolje uči moleći, a kroz molitvu Bogu dopuštamo da nas mijenja. Šteta je propustiti priliku jer ako ne molimo, ne možemo ni osjetiti Boga.

Broj sudionika je ograničen i zato požurite s prijavom (prijaviti se možete ovdje).

Dijelimo još lijepih vijesti jer i drugi produljeni vikend, od 18. do 22. lipnja u Opatiji, Centar za duhovnost i kulturu Ignacije organizira još jednu duhovnu obnovu čiji je voditelj p. Hrvoje Mravak, SJ.

Naći “Boga u boju s dobrim i lošim mislima” naziv je ovog programa. Različite molitvene vježbe (disanje, osjetila, razmatranje Božje riječi i druge slične kontemplacije, egzameni…) i šutnja tijekom cijelog vikenda pomoći će sudionicima da postanu svjesniji onoga što se događa u tijelu, psihi i duhu. Radi većeg duhovnog ploda i predanja Bogu, za vrijeme trajanja programa sudionici će postiti – neće večerati.

Ovo je prilika otvoriti se Odnosu s Onim koji je Srce našeg srca i Duša naše duše. Ne propustite ispuniti svoju dušu i razveseliti svoje srce te požurite s prijavom jer broj sudionika je ograničen (prijaviti se možete ovdje).

Počela je “Jubilarna Ignacijeva godina” i nemojmo da naše misli i odluke budu malene već odlučno krenimo u smjeru Boga.

Sve dodatne informacije za bilo koji od programa možete dobiti ovdje: manreza@ignacije.hr.