Povodom 35. obljetnice smrti oca Ante Gabrića, u Nadbiskupskom sjemeništu “Petar Barbarić” u Travniku 21. rujna 2023. godine s početkom u 12 sati održat će se svečano otvorenje izložbe „Tamo gdje palme cvatu“ fotografa Zvonimira Atletića.

Šira publika imati će priliku vidjeti niz vrlo dojmljivih fotografija na kojima je autor prije više od 40 godina pratio i snimao najvećeg hrvatskog misionara 20. stoljeća, oca Antu Gabrića, i njegove vjernike u misijskim postajama na obalama Gangesa u dalekom Zapadnom Bengalu, u Indiji.

Izložba je postavljena u organizaciji Zaklade „Otac Ante Gabrić“ uz podršku Nadbiskupskog sjemeništa “Petar Barbarić” u Travniku s ciljem organiziranja događanja u domovini i inozemstvu koja komuniciraju sa širokom publikom svih generacija i govore o ljudskoj i duhovnoj veličini sluge Božjega oca Ante Gabrića i želji da uskoro bude uzdignut na čast blaženika i sveca. Izložba je do sada predstavljena u Dubrovniku, Korčuli, Blatu, Šibeniku, Solinu i Metkoviću te u Kolkati, Gosabi i Basantiju u Indiji.

Nakon Travnika ova će izložba nastaviti svoje putovanje i po drugim gradovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izložba u Travniku bit će otvorena od 21. rujna do 10. listopada 2023. godine.