Humanitarna organizacija Marijini obroci (Mary’s Meals Croatia) petu godinu zaredom organizira utrku „Trčimo za Dijete 31“ kako bismo svi zajedno podigli svijest o Marijinim obrocima i tako dosegnuli još veći broj gladne djece kojima ćemo osigurati svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.

Utrka će se održati 26. svibnja u parku Maksimir. Službeni početak programa je u 9 sati, a start utrke predviđen je u 11 sati. Osim glavne utrke na 5 kilometara, prije nje, u 10 sati, održat će se i dječja utrka na 700 metara koju će predvoditi poznati hrvatski sportaši. Za odličnu atmosferu u Maksimiru pobrinut će se i glazbeni gosti: Franka Batelić, Antonela Đinđić Nela i Marko Kutlić.

Kao i prethodnih godina, u Maksimiru se toga dana neće samo trčati jer pripremljen je i bogat dodatni sadržaj. AK Svetice za najmlađe će organizirati ekipna natjecanja na poligonu i u utrkama s preponama kroz koje će djeca bolje upoznati zdraviji životni stil i savladavanje izazova te vježbati timski duh.

Novosti o samom događaju možete pratiti na društvenoj mreži Facebook na stranici događaja, a prijavu izvršiti putem obrasca. Kotizacija za odrasle iznosi 50 kn, što je dovoljno da jedno dijete u školi prima topli obrok pet mjeseci. Sav prikupljeni novac u potpunosti se donira Marijinim obrocima. Prošle utrke bile su veoma uspješne, a to dokazuju i rezultati: zahvaljujući svim donacijama više od 1000 djece u školskim kuhinjama Marijinih obroka svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja.

Isti dan trči se i u Splitu. Od 17 sati na splitskoj rivi otvorit će se prijave za utrku i podizanje startnih brojeva za utrku na 2,5 kilometara koja će startati u 18 sati. Za djecu su, ovisno o njihovoj dobi, predviđene utrke na 150 i 300 metara. Nakon utrke, djecu će zabavljati klaun, a prikazat će se i dokumentarni film Marijinih obroka “Generacija nade”. Kroz cijelokupni program vodit će vas jedna od najboljih hrvatskih sportašica Blanka Vlašić.

Prosječni trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna. Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr.

Bitno.net