“Ispričavamo se građanima što će promet na dan Hoda za život biti obustavljen, ali zauzvrat pozivamo da nam se građani pridruže u hodu”, rekao je Filip Đekić, koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu na konferenciji za medije u istom gradu.

Đekić je objasnio da će kolonu hoda osiguravati stotinjak volontera, a uz njih će biti prisutni policija i prometno redarstvo kako bi sve prošlo u redu. “Veselimo se dolasku obitelji s malom djecom koje će imati prednost u koloni hoda. Ljudi mogu ponijeti transparente koji slave život i obitelj i nacionalne zastave”, rekao je Đekić.

Magdalena Krpina Zdilar, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu, otkrila je kako će izgledati prigodni program na Markovu trgu. “Na Markovu trgu i na Katarininu trgu bit će održan prigodan program Hoda za život. Pozornica i videozid bit će postavljeni na oba trga. S obzirom na to da je na Markovu trgu dopušteno okupljanje samo 1500 građana, jedan dio sudionika na Katarininom će trgu moći pratiti prigodan program putem videozida. U Zagrebu je Hodu za život svoj nastup s nekoliko pjesama poklonio Marko Perković Thompson, a u Zadru Tomislav Bralić, poznati klapski pjevač”, rekla je.

“U miroljubivom ozračju, uz pjesme i veselje, hodat ćemo za one čiji glas ne možemo čuti i u potporu majkama, očevima i svim obiteljima”, rekao je Đekić. Okupljanje u Zagrebu započinje u 10 sati, 25. svibnja, na Zrinjevcu od kuda će sudionici u povorci krenuti kroz Prašku ulicu prema Trgu bana Josipa Jelačića. Nakon Trga će sudionici Ilicom hodati do Mesničke ulice iz koje će preko Strossmayerova šetališta kroz Ćirilometodsku ulicu doći do Markova trga gdje će biti održan prigodni program. U Zadru je okupljanje za Hod za život također u 10 sati, na Branimirovoj obali.

“Zadranima je ovo prvi Hod za život i garantiraju fenomenalnu proslavu života. U Splitu, kao što su najavili na konferenciji za medije u ponedjeljak, okupljanje počinje na Rivi u 10,30 sati”, rekla je Krpina Zdilar.

Bitno.net