Od ponedjeljka 4. prosinca Hrvatski katolički radio svako će jutro tijekom došašća od 6 sati prenositi mise zornice iz Svetišta Gospe Sinjske.

Župnik Župe Gospe Sinjske fra Antonio Mravak za HKR je istaknuo da će na taj način Sinj biti povezan s cijelom domovinom. „Budući da se HKR sluša i izvan naše domovine, bit ćemo povezani i s Hrvatima u dijaspori, ali na poseban način i s Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Vrijeme došašća je posebno vrijeme priprave za dolazak našeg Spasitelja Isusa Krista. Upravo su mise zornice divan način duhovne priprave. Za razliku od sjevera Hrvatske gdje postoji tradicija misa zornica, u Dalmaciji nije tako. Međutim, posljednjih 20 godina mise zornice postale su omiljene među vjernicima“, istaknuo je fra Antonio, dodajući kako se video-prijenos misa može pratiti na Facebook stranici Gospe Sinjske.

„Prije svega želimo sve vjernike potaknuti da fizički odu u svoju crkvu na zornice, otvore svoja srca Gospodinu i vrijeme došašća iskoriste za duhovni rast, no stvarnost je takva da to mnogi koji bi željeli nisu u mogućnosti ostvariti. Upravo njih, a napose sve one koji su nemoćni ili trpe prikovani za bolesničke krevete, želimo prijenosom zornica povezati u kršćansku zajednicu koja dan počinje na najljepši mogući način – u zajedništvu s Gospodinom“, poručio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić. Zornice iz Svetišta Gospe Sinjske moći će se pratiti i putem Facebook stranice HKR-a.