Franjevci iz Pazina organiziraju nove adventske e-duhovne vježbe s temom iz Pavlove Poslanice Kološanima: “Život skriven s Kristom u Bogu”. Kroz svakodnevna razmatranja, razmišljat ćemo o temeljima našeg života te moliti da ih spoznamo.

Foto: Shutterstock

Vrijeme adventa lijepa je prigoda za ući u nutrinu. Dvije su nutrine koje nam se nude: naša osobna i ona Božja. Tu negdje je i treća dubina, dubina našeg bližnjega. Ipak, čini se da nam advent kako ga svijet doživljava želi pričati jednu drugu priču i izazivati nas zaglušujućom bukom i blještavilom vanjštine. Ta vanjština možda nam je privlačnija i nametljivija, ali biti od nje pobijeđen znači veću vjerojatnost promašiti otajstvo Božića kojem nas advent želi voditi.

Upravo zato nudimo vam jedan nutarnji put i pozivamo vas na suputništvo kroz ovaj advent. Pripremili smo sadržaje za vaše osobne duhovne vježbe koje ćemo svakodnevno slati na e-mail svih koji se prijave.

Kako će izgledati adventske duhovne vježbe? Tema im je uzeta iz Pavlove poslanice Kološanima: „Život je vaš skriven s Kristom u Bogu!“ (Kol 3,3). Kroz svakodnevna razmatranja, razmišljat ćemo o temeljima našeg života te moliti da ih spoznamo i da se naš život na njima učvrsti. Na neki način ove duhovne vježbe bit će prigoda za preutemeljiti svoj život s Kristom u Bogu. Poći ćemo tražeći odgovore na ova pitanja:

Tko je i kakav je Bog?
Tko sam ja?
Kako ću živjeti svoje odnose s Bogom i drugima?

Uvodno pismo dobit ćete na Prvu nedjelju došašća, tj. 2. prosinca 2018., a prvo razmatranje stići će u vaše e-mail pretince u ponedjeljak 3. prosinca u jutarnjim satima. Ponudit ćemo vam nekoliko koraka u obavljanju dnevnog razmatranja:

Priprava
Čitanje
Razmatranje
Molitva
Samo za hrabre

O ovim molitvenim koracima bit će više riječi u Uvodnom pismu.

Ako si slobodan i hrabar poći ovim užim, zahtjevnijim i nutarnjim putem, pridruži nam se! Potrebno je da se prijaviš preko online obrasca koji se nalazi ovdje. Ispuni obrazac i pošalji ga te ćeš nakon toga, ukoliko si sve točno uradio i upisao svoj točan e-mail, na taj e-mail dobiti automatski odgovor u kojem trebaš potvrditi svoju prijavu. Tek nakon te potvrde vaša prijava bit će izvršena! Molimo vas da obratite pažnju na druge spremnike u vašem e-mail sandučiću jer naše poruke često znaju završiti u mapama/spremnicima promocija ili neželjene pošte.

I još nešto važno! Uoči ovih e-duhovnih vježbi imat ćemo i regionalni susret sudionika duhovnih vježbi. Održat će se u subotu 1. prosinca u Zagrebu u dvorani ispod župne crkve Uzvišenja sv. Križa na Sigetu (Trg sv. Križa 1, Novi Zagreb) s početkom u 10 sati i trajat će otprilike do 16 sati. U sklopu susreta imat ćemo duhovni nagovor, svetu misu, razmatranje, klanjanje i razgovor. Svakako si ponesite štogod za jelo i piće. One koji žele doći na susret, molimo da se prijave na linku ovdje.

Bitno.net