'PLODOVI DUHA SVETOGA'

Franjevci iz Pazina pripremili su duhovske e-duhovne vježbe – prijavite se!

Kroz dane priprave za blagdan Pedesetnice razmatrat ćemo o božanskom životu u nama i moliti da obilujemo plodovima Duha Svetoga

Foto: Shutterstock.com

Svi smo Božjom milošću po sakramentima primili darove Duha Svetoga. Oni nam pomažu i čine nas sposobnima da budemo poslušni poticajima Duha Svetoga i da se spremno pokorimo božanskim nadahnućima, kako nas poučava Katekizam (br. 1830 sl.).

Međutim, iako svi imamo darove Duha Svetoga, samo osoba koja živi vođena poticajima Duha Svetoga u sebi ima i plodove Duha Svetoga. Što su i koji su to plodovi Duha Svetoga? Kako ih prepoznajemo? Kako do njih dolazimo? Što plodovi Duha Svetoga čine u kršćaninovu životu?

Kroz dane priprave za blagdan Pedesetnice razmatrat ćemo o božanskom životu u nama i moliti da obilujemo plodovima Duha Svetoga. Ukoliko se prijaviš za sudjelovanje, uvodno razmatranje primit ćeš 30. svibnja te ćeš svakodnevna razmatranja primati do svetkovine Duhova tj. do 9. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridruži nam se! Instaliraj našu aplikaciju i na njoj pronađi duhovske duhovne vježbe i prijavi se na njih. Aplikaciju za iOS možeš preuzeti ovdje, a za Android to učini ovdje. Ukoliko ne koristiš pametni telefon, onda ispuni obrazac koji se nalazi niže i pošalji nam svoju prijavu kako bi razmatranja poslali na tvoju e-mail adresu.

Voditelj

fra Josip Vlašić, OFM
Pazin

 

Josip Vlašić rođen je 1978. u Sovićima (BiH). Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi na Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu.

Voli se definirati kao bogotražitelj. Voli psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: “Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!” (r. 8). Jeli Ga našao? Je i nije. Traži. I dopušta Mu da ga nađe. Voli i prirodu i društvo. Osobito voli planine. I voli Mariju. Ona mu je učiteljica vjere i čuvarica njegovih koraka na Putu.

Prijave traju do 29.05.2019. u 23:59

Nakon ovog datuma, prijave neće biti moguće!

Prijavite se OVDJE.

Bitno.net


Objavljeno: 27. svibnja 2019.

Možda vam se svidi