U mnoštvu sadržaja za mlade, ova je konferencija ponešto drugačijeg karaktera jer na jednom mjestu sakuplja mlade intelektualce iz cijele Hrvatske koji su svoje znanje, vještine, sposobnosti i slobodno vrijeme odlučili darovati za boljitak društva u kojem žive.

Vođeni Socijalnim naukom Crkve, nekolicina mladih 2012., uz pomoć mnogih koji su prepoznali ideju, pokrenula je inicijativu pod nazivom „Forum+“. Cilj inicijative bio je informirati mlade i aktivne katolike laike o važnosti društvenog aktivizma, pružiti im inicijalna znanja o područjima u kojima su potrebni, umrežiti ih na nacionalnoj razini dajući im tako u paketu alat za pokretanje novih inicijativa, projekata, ideja. Prvi se Forum+ (F+12) održao na Sveučilištu u Splitu, da bi nagodinu preselio na Dubrovačko sveučilište (F+13). U jesen 2014. posjetio je Josipa Jurja Strossmayera u gradu na Dravi (F+14), a 2015. uživao u zvucima morskih orgulja na Zadarskom sveučilištu (F+15). Prošle, 2016. godine, F+16 okušao se među riječkim studentima. Svaku je godinu rastao za nijansu okupljajući oko sebe ljude koji jednako dišu i jedno žele – društveni boljitak koji je u skladu s kršćanskim vrednotama. Nakon posjeta Rijeci, F+ sve je istomišljenike okupio oko udruge FORUM PLUS HRVATSKA (F+HR) koja danas, osim na nacionalnoj, djeluje i na lokalnoj razini.

Pod organizacijskom palicom F+HR-a, ovogodišnji se F+17, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, održava na Sveučilištu u Zagrebu od 24. rujna do 1. listopada. Kao i svake godine do sada, F+17 okupit će mnoge stručnjake specifičnih područja djelatnosti koji će svoja znanja, vještine i iskustva prenijeti na mlađe generacije željne i gladne motivacije i podrške. Tako se među predavačima nalaze bivši ministri, poduzetnici, sveučilišni profesori, ali i primjeri dobre prakse utjelovljeni u vršnjake onih koji u strahu od neuspjeha pristaju na žig u putovnici. Svi oni govorit će o malim koracima koji su potrebni kako bi, ujednačeni, kreirali stanje društva koje je dostojno čovjeka.

Ako i ti želiš biti dijelom ove priče koja je promijenila živote mnogih, prijavi se na F+17 nacionalnu konferenciju i budi dijelom nove generacije koja budućnost predviđa stvarajući ju.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu: www.forum-plus.hr ili facebook stranicu FORUM PLUS Hrvatska.

Bitno.net