“Još par dana dijeli nas od najdinamičnijeg vikenda duhovne obnove u Opatiji. Pater Ike je spreman, a ti?”

Ovaj poziv ide samo za one najhrabrije: one koji prijatelje pokreću na humanitarne akcije, one koji brinu o potrebitima u svom selu, one koji svoje vještine i talente nesebično daju volontirajući, one koji brinu o prirodi, one koji se nikako ne mire s nepravdama i neustrašivo ustaju protiv njih.

“Bog svakome od nas daje i vrijeme i šansu za kratki mir u kojem možemo prebirati po svojoj duši. To svatko od nas može! A upravo je to ono što nam zli hoće ukrasti. Mir, samoću, trenutak za sebe u kojem se maknem od svega i tako sagledam taj svoj dan i svoj život.” poručuje pater Ike Mandurić.

Ova poruka je poticaj na razmišljanje, ali i poziv na vikend program koji organizira Centar za duhovnost i kulturu Ignacije, u Domu duhovnih vježbi Opatija od 25. do 27. veljače: https://www.ignacije.hr/programi-manreza/drustveni-angazman-3/

Tema programa je “Društveni angažman utemeljen u osobnoj molitvi”, a voditelj je pater Ike Mandurić, isusovac i svećenik; poznati propovjednik, vrlo angažiran u radu s mladima i u društvenim inicijativama

Puno je stvari i pojava u društvu na koje kršćanin ne može ostati miran – osjeća poziv da se društveno angažira, da radi na promjenama koje će naš zajednički život učiniti kvalitetnijim i pravednijim.

Ovaj angažman može biti krivo utemeljen, njegova kvaliteta može izblijediti, može se pretvoriti u aktivizam, u kompleksnim situacijama moramo donositi manje i veće odluke.

Zato je važno konstantno razlučivati svoj angažman, sve što radimo temeljiti na traženju i nalaženju Božje volje za nas i društvo u kojem živimo, nanovo u molitvi otkrivati kreativne i autentične načine življenja svog kršćanskog poslanja svjedočenja Radosne vijesti.

Vikend će biti ispunjen osobnom i zajedničkom molitvom, izlaganjima i raspravama, a broj mjesta je ograničen te požurite s prijavom: https://forms.gle/bnkDkmXAmSL8gpzb9

Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr