U Međugorju će se od 9. do 12. svibnja 2018. godine održati 6. međunarodna duhovna obnova za život, pod nazivom “Živjeti od Božje riječi”, na koju su pozvani liječnici, medicinsko osoblje i branitelji života. Tijekom programa će biti molitva za one koji su izgubili dijete, za one koji su ranjeni pobačajem ili spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje i trudnice. Program traje četiri dana, a koordinator duhovne obnove je fra Marinko Šakota.

Predavač na duhovnoj obnovi fra Damir Pavić, ofm, rođen je 9. studenog 1971. godine. U župi Vijaka, u blizini Vareša, posvećenoj Bezgrešnom začeću BDM pohađao je osnovnu, a u rodnom Varešu srednju strukovnu školu. Teološki studij je završio na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2005. godine u Sarajevu. Član je provincije Bosne Srebrene. Nakon svećeničkog ređenja bio je na službi ž. vikara u samostanu Fojnica, a zatim obnašao službu župnika u župama Okučani i Brestovsko. Od ljeta 2016. godine obavlja službu tajnika Provincije i voditelja Frame Sarajevo, a nedavno je imenovan i za koordinatora franjevačkih pučkih misija u Bosni Srebrenoj. Želja za svećeništvom i put do njega je duboko povezan s Gospinim svetištem u Međugorju, kamo često dolazi kao hodočasnik, ali i sudjeluje u duhovnim programima župe. Voditelj je duhovnih vježbi za svećenike te duhovnih obnova po župama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Duhovna obnova će se održati u dvorani iza crkve. Prilog za troškove je 40 € po osobi. Prijave možete izvršiti putem e-maila: seminar.marija@medjugorje.hr (za Mariju Dugandžić). Broj sudionika je ograničen zbog prostora, stoga vas molimo da svoje prijave izvršite što prije. Isto tako molimo sve sudionike da sami osiguraju smještaj u Međugorju. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime, zanimanje i gdje radite. Zbog organizacije duhovne obnove, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani tek nakon što dobijete potvrdan odgovor.

PROGRAM:

Srijeda, 9. svibnja 2018.

14.00 Registracija sudionika

16.00 Uvod u duhovnu obnovu

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. misa, molitva za ozdravljenje

Četvrtak, 10. svibnja 2018.

9.00 Jutarnja molitva

Predavanje, svjedočanstva

14.00 Molitva uz Križevac

17.00 Večernji molitveni program:krunica. sv. misa, klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu

Petak, 11. svibnja 2018.

7.00 Molitva na Brdu ukazanja

9.30 Predavanje, svjedočanstva

12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini

15.00 Predavanje, svjedočanstva

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. misa, čašćenje križa Gospodinova

Subota, 12. svibnja 2018.

9.00 Molitva

9.30 Predavanje

10.30 Iskustva sudionika

12.00 Završna sv. misa

„Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24, 45)

Bitno.net