Živjeti od Božje riječi

Duhovna obnova za liječnike, medicinsko osoblje i pro-life aktiviste u Međugorju

Program traje četiri dana, a koordinator duhovne obnove je fra Marinko Šakota

Foto: dinosmichail/Shutterstock.com

U Međugorju će se od 9. do 12. svibnja 2018. godine održati 6. međunarodna duhovna obnova za život, pod nazivom “Živjeti od Božje riječi”, na koju su pozvani liječnici, medicinsko osoblje i branitelji života. Tijekom programa će biti molitva za one koji su izgubili dijete, za one koji su ranjeni pobačajem ili spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje i trudnice. Program traje četiri dana, a koordinator duhovne obnove je fra Marinko Šakota.

Predavač na duhovnoj obnovi fra Damir Pavić, ofm, rođen je 9. studenog 1971. godine. U župi Vijaka, u blizini Vareša, posvećenoj Bezgrešnom začeću BDM pohađao je osnovnu, a u rodnom Varešu srednju strukovnu školu. Teološki studij je završio na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2005. godine u Sarajevu. Član je provincije Bosne Srebrene. Nakon svećeničkog ređenja bio je na službi ž. vikara u samostanu Fojnica, a zatim obnašao službu župnika u župama Okučani i Brestovsko. Od ljeta 2016. godine obavlja službu tajnika Provincije i voditelja Frame Sarajevo, a nedavno je imenovan i za koordinatora franjevačkih pučkih misija u Bosni Srebrenoj. Želja za svećeništvom i put do njega je duboko povezan s Gospinim svetištem u Međugorju, kamo često dolazi kao hodočasnik, ali i sudjeluje u duhovnim programima župe. Voditelj je duhovnih vježbi za svećenike te duhovnih obnova po župama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Duhovna obnova će se održati u dvorani iza crkve. Prilog za troškove je 40 € po osobi. Prijave možete izvršiti putem e-maila: seminar.marija@medjugorje.hr (za Mariju Dugandžić). Broj sudionika je ograničen zbog prostora, stoga vas molimo da svoje prijave izvršite što prije. Isto tako molimo sve sudionike da sami osiguraju smještaj u Međugorju. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime, zanimanje i gdje radite. Zbog organizacije duhovne obnove, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani tek nakon što dobijete potvrdan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGRAM:

Srijeda, 9. svibnja 2018.

14.00 Registracija sudionika

16.00 Uvod u duhovnu obnovu

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. misa, molitva za ozdravljenje

 

Četvrtak, 10. svibnja 2018.

9.00 Jutarnja molitva

Predavanje, svjedočanstva

14.00 Molitva uz Križevac

17.00 Večernji molitveni program:krunica. sv. misa, klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu

 

Petak, 11. svibnja 2018.

7.00 Molitva na Brdu ukazanja

9.30 Predavanje, svjedočanstva

12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini

15.00 Predavanje, svjedočanstva

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. misa, čašćenje križa Gospodinova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Subota, 12. svibnja 2018.

9.00 Molitva

9.30 Predavanje

10.30 Iskustva sudionika

12.00 Završna sv. misa

 

„Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24, 45)

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 30. travnja 2018.

Možda vam se svidi