Društvo je sastavljeno od pojedinaca i kad se otvaramo drugima i prihvaćamo brigu o njihovu stanju, tada se i društvo u kojem živimo mijenja i postaje bolje.

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije od 29. do 31. listopada, u Domu duhovnih vježbi u Opatiji, organizira vikend za graditelje društvenih veza.

Osvijestit ćemo si koliko je aspekt zajedništva važan u kršćanstvu, i kako ga često nesvjesno ignoriramo. Pokušat ćemo iščitavati i meditirati klasične svetopisamske odlomke na suvremen način, tražeći u njima poticaj za snalaženje u našem vremenu obilježenom individualizmom i konzumerizmom, i osluškujući Isusovu opomenu kako izvan sirotinje nema spasenja. Osposobljavat ćemo se za izgradnju kulture susreta, te osvješćivati aspekte naše osobnosti koje nam priječe veću otvorenost, susretljivost i empatičnost.

Sve to ćemo pokušati napraviti na ignacijanski kontemplativno-akcijski način, tj. kombinirajući racionalnu i duhovnu razinu, tražeći razumijevanje umom i srcem: https://www.ignacije.hr/programi-manreza/graditelji-drustvenih-veza/

Ovom zemljom prolazimo ostavljajući trag i zato je ovo poziv Vama koji ste borci za dobro, Vama koji ste graditelji boljeg društva, Vama koji osjećate odgovornost prema drugima i želite rušiti zidove strahova i predrasuda.

Animator vikend programa je p. Stanko Perica, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice i ovaj program poziv je Vama da se osnažite i budete inicijatori pozitivnih promjena u društvu.

Broj slobodnih mjesta je ograničen i zato ne gubite vrijeme, odmah se prijavite: https://forms.gle/vyeqidLdz4bodfZ19

Dodatna pitanja i informacije možete saznati e-mailom: manreza@ignacije.hr