“Dok sam fotografirao svjetiljke po ulicama raznih gradova više od godinu dana, fascinirala me spoznaja sveprisutnosti svjetiljke kao metafore Boga koji nam rasvjetljuje put kojim idemo. Pokušao sam je fotografirati kako svijetli u našim svakodnevnim životima usprkos tome što možda i ne vjerujemo. Ona je tu za sve nas, na svjetlu dana i u tmini noći”, tako je zagrebački fotograf Saša Ćetković opisao svoje motive za postavljanje izložbe fotografija koja će biti sutra otvorena u galeriji Modulor.

Ćetković je rođen u Zagrebu, gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna na odjelu fotografije i treći je naraštaj fotografa u obitelji koja se posvetila fotografiji.

Dobitnik brojnih nagrada, surađuje s vodećim reklamnim agencijama i Hrvatskom turističkom zajednicom. Radio je kao službeni fotograf HNK u Zagrebu, gdje je snimao operne, baletne i dramske predstave te portrete njihovih protagonista. U novinskoj fotografiji radio je u gotovo svim relevantnim dnevnim, tjednim i mjesečnim novinama kao urednik fotografije, fotograf i stručni suradnik. Član je ULUPUH-a.

Surađivao je i s našim portalom, kao i u Glasniku Srca Isusova i Marijina.

Specifičnost ove izložbe jest što je galerija Modulor za ovu priliku pretvorena u jednu ulicu s 35 fotografskih svjetiljki koje su na roli foto papira od 15 metara.

Napomenimo da je izložba humanitarnog karaktera te da će novac od prodaje fotografija biti doniran beskućnicima angažiranim na projektu časopisa “Ulične svjetiljke”.

Bitno.net