U priopćenju objavljenom povodom petog Svjetskog dana siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije sve vjernike poziva na “Sajam razmjene dobrote”.

Prije pet godina papa Franjo odredio je da se na 33. nedjelju kroz godinu u Crkvi obilježava Svjetski dan siromaha.

Ovogodišnji Papin poticaj na prepoznavanje siromaha oko nas pod geslom “Siromahâ svagda imate uza se” (Mk 14,7) prilika je da sebi posvijestimo kako smo uvijek u prilici učiniti nešto dobro i nekome pomoći.

Svjedoci smo kako broj siromašnih u svijetu raste. Pandemija COVID-19 dodatno je ubrzala porast broja siromašnih. Svjedoče tome i sve duži redovi pred pučkim kuhinjama kao i povećan broj korisnika socijalnih samoposluga.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije će Svjetski dan siromaha obilježiti 14. studenoga 2021. godine ispred crkve Svete Mati Slobode na Jarunu gdje organizira “Sajam razmjene dobrote”.

Poslije svetih misa u 09:00, 10:30, 12:00 i 19:00 sati će župljani moći donirati konzerviranu hranu za Caritasovu socijalnu samoposlugu, a za uzvrat će moći uzeti neki od predmeta izloženih na Caritasovu štandu.

Caritas poziva sve građane da se odazovu Papinu poticaju da ne propustimo nijednu priliku za činiti dobro te da svojim doprinosom, donacijom konzervirane hrane za one koji su u potrebi, sudjeluju u ovoj akciji.