Božja pobjeda održat će tri velike duhovne obnove pod nazivom „U Tvom domu“ u Puli (26. veljače), Osijeku (12. ožujka) i Solinu (2. travnja). Tim povodom objavili su razgovor s voditeljem zajednice Marojem Burumom koji prenosimo u cijelosti.

– Što je „U Tvom domu“ i zašto ste odlučili tako nazvati duhovnu obnovu?

„U Tvom domu“ je duhovna obnova za mlade u kojoj želimo govoriti o jednoj od najljepših poruka Svetoga pisma, a to je da je Bog naš Otac i da smo mi njegova djeca. I sami smo puno puta slušali o tome, ali u ovom vremenu primjećujemo da veliki broj mladih doživljava krizu identiteta i postavlja pitanja o smislu života. Jedna rečenica Svetoga pisma koja progovara ovu duboku istinu o nama može promijeniti naše živote.

Samo ime „U Tvom domu“ je stih jedne naše pjesme i izraz naše čežnje da svakodnevno prebivamo u domu našeg nebeskoga Oca, koji jedva čeka da mu dođemo.

– Po čemu je ova duhovna obnova drugačija od drugih vaših evangelizacijskih susreta?

Drugačija je po puno toga. Prvo, traje puno duže, dakle, duhovna obnova će početi u 16 sati i trajati do 21:30 ili 22 sata. Počinjemo slavljenjem, nakon kojega ćemo imati dva nagovora prožeta molitvom, još puno slavljenja, svetu misu i klanjanje. Posebnost je što ćemo od zadnjeg nagovora do svete mise imati vrijeme osobne molitve, kada nećemo ništa govoriti nego ćemo čuvati molitvenu atmosferu u crkvi i pomagati drugima u njihovoj osobnoj molitvi. Želimo pomoći ljudima da uđu u prebivanje, u odnos s Ocem, tihim slavljenjem, molitvom, razmatranjem, onoliko dugo koliko mogu, a moći će se i odmoriti izvan crkve ili razgovarati s nekim od nas.

– Spomenuli ste Pulu, Osijek i Solin. Hoćete li imati duhovne obnove i u drugim gradovima?

Do ljeta sigurno dolazimo u ta tri grada, ali nove gradove planiramo već sljedeće godine. Jako smo zahvalni župnicima i svećenicima u samostanu sv. Franje u Puli, Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku i Župi Gospe od Otoka u Solinu, koji su nas otvoreno primili, kao i svima drugima koji nam na bilo koji način pomažu u organizaciji.

Osim ovih triju velikih duhovnih obnova imat ćemo i naše uobičajene evangelizacijske susrete u drugim gradovima, kao i dosad, pa ako sve bude po planu u svibnju bismo trebali doći u Šibenik, a početkom srpnja i na Rab. Za sva druga događanja pratite naše Facebook i Instagram profile.

Pogledajte video najavu tri velike duhovne obnove, a na našem webu saznajte kako nam možete pomoći da te duhovne obnove ostvarimo: