Sjećate li se prekrasne pjesme “Edelweiss” u izvedbi obitelji Trapp u filmskom klasiku “Pjesme i snovi” iz 1965. godine? Desetljećima nakon premijere filma pojavila se snimka najmlađih članova obitelji Trapp kako u Americi prije nekoliko godina pjevaju ovu poznatu pjesmu, donosi Aleteia.

Četvero unučadi Trapp su do 2016. godine bili okupljeni u pjevačku skupinu The von Trapps. Sofia, Melania, Amanda i August su praunuci Georga Rittera i Marie von Trapp (koja je bila maćeha njihova djeda Wernera), bračnog para kojeg su u filmskom klasiku utjelovili Christopher Plummer i Julia Andrews.

Snimku najmlađih članova slavne austrijske obitelji do sada je pogledalo više od milijun ljudi. U jednom komentaru ispod snimke piše: “Ovi klinci su se pojavili u našem uredu u Columbusu, u državi Ohio, i pjevali našim zaposlenicima. To je bila improvizirana izvedba… Netko je zgrabio kameru i snimio njihov nastup.”

Unučad obitelji Trapp je 15 godina bila okupljena u pjevačku skupinu. Na svojoj internetskoj stranici su napisali kako ih je djed Werner podučavao najdražim austrijskim narodnim pjesmama. Jednom prilikom su bolesnom djedu poslali snimku jedne pjesme, a kvaliteta izvedbe ih je potaknula da se posvete pjevanju i krenu na svjetsku turneju. Zajedno su izdali pet albuma.

Inače, obitelj Trapp se nakon nacističke okupacije Austrije preselila u Vermont. Georg von Trapp je odbio pjevati na Hitlerovoj rođendanskoj zabavi. Njegova supruga Maria je 1955. objavila knjigu “Jedna godina s obitelji Trapp” u kojoj je opisala njihov život na cesti te kako je obitelj ostala vjerna Katoličkoj Crkvi.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net