El musicante je škola koja djeluje na šest lokacija u gradu i to pretežno u župnim prostorima

El musicante – potpuno drugačiju školu gitare pokrenuo je 2014. godine dugogodišnji aktivni glazbenik, predavač, gitarist i multiinstrumentalist Tomislav Šnidarić. Danas škola djeluje na šest lokacija u gradu i to pretežno u župnim prostorima.

Riječ je o originalnoj edukacijskoj platformi koja djeci i mladima na privlačan način predstavlja ne samo gitaru već i svijet glazbe u širem smislu riječi. Djeca upoznaju glazbu od kraja 19. stoljeća do danas kao i različit  instrumentarij kroz program bendovskih radionica. Na našim Ljetnim školama održavamo posebne radionice na teme-tamburaške glazbe, klasične gitare, gramofona i vinila, gitarskih efekta i njihovo korištenje, glazbeni dokumentarci i soundtrackovi i to sve uz potporu profesionalnih gitarista i glazbenika.

Polaznici nastupaju  gitaristički i bendovski kroz cijelu godinu kako bi upoznali povezujuću moć glazbe. Tako se djeca i mladi iz različitih kvartova povezuju istovremeno gradeći samopouzdanje kroz javne nastupe.

Škola koristi svaku prigodu da u rad s mladima uključi i njihove obitelji tako da kroz godinu održavamo već tradicionalna okupljanja uz naravno pregršt glazbe. Nastojimo sudjelovati u što više humanitarnih događaja kao i surađivati s organizacijama koje brinu o potrebitima u društvu.

O Božićnoj himni:

 Rad na El Musicante božićnoj himni trajao je punih 40 dana i inicijalno je bila zamišljena kao interna božićna čestitka roditeljima, župnicima, ravnateljima, učiteljima i svima  s kojima surađujemo.

No krajnji rezultat nadmašio je naša očekivanja i na poticaj oduševljenih roditelja odlučili smo i široj javnosti predstaviti himnu. Autor glazbe, stihova i aranžmana je Tomislav Šnidarić, a pjesmu su u cijelosti odsvirali najbolji polaznici škole gitare.

Više od 200 djece te njihove obitelji sudjelovalo je u snimanju i istinski smo se svi zabavili. Za video je zaslužan Matijas Knežević-Knez.

Bitno.net