Ako želite pronaći muškarca koji je uistinu dobar vjernik, morate početi tako što ćete Boga staviti na prvo mjesto u svome životu – sada. 

To je najvažnija stvar spomenuta u videu. Doista je ključna. Čak i ako pronađete muškarca koji je dobar vjernik, on neće biti Bog. Ako očekujete da ćete u dečku, zaručniku ili mužu pronaći spasitelja, posve ste krivo posložile stvari. Nijedno ljudsko biće ne može pružiti onakvu ljubav i ispunjenje kakve pruža Bog.

Ako ste obeshrabreni, počnite s time. Provodite vrijeme u molitvi i molite Boga da vam pokaže načine na koje tražite ispunjenje daleko od Njega.

Čekati na muškarca koji ljubi Boga

Kad sam bila mlađa, moj bi mi tata znao reći: pronađi muškarca koji će voljeti Boga više nego što će ikada voljeti tebe. Bila sam djevojčica, i to što je rekao sam smatrala uvredom. Htjela sam muškarca koji će voljeti mene, mene staviti na prvo mjesto. Kako će moći to ako Boga voli više nego mene? Poput svake mlade kršćanke, htjela sam biti ona koja je uspjela preobratiti lošeg dečka. Dečke oko kojih sam se trudila nije zanimao Bog. I ja bih uskoro ostala usamljena, slomljena srca. Pitala bih se: Hoću li ikad naći onog pravog? No shvatila sam nešto: nisam stavila Boga na prvo mjesto u svom životu. Više sam se angažirala oko traženja „onog pravog”, dečka koji će mi donijeti svu radost i sreću koje tražim. Ignorirala sam jedinoga muškarca koji može ispuniti želje moga srca – Boga. Kad sam shvatila da Krist mora biti središte mog života, muškarac s kojim me Bog pozivao da budem pojavio se gotovo istoga trenutka. Na bijelome konju, uz zalazak sunca… Ne, posve pogrešno. Moralo mi je postati u redu da budem sama. Morala sam shvatiti da iz tog razdoblja samaštva dolazi mnogo plodova i milosti. Nisam si mogla dopustiti da me obeshrabri „manjak muškaraca”. Morala sam se prestati uspoređivati s drugim djevojkama koje su bile u doista svetim vezama. Morala sam se prestati hraniti lažima da su svi sveti muškarci već u vezama, ili da razmišljaju o svećeništvu. Radeći to, sebi sam dopuštala da se pomirim s manje nego što sam zaslužila. Možemo biti proaktivne. Možemo moliti za budućeg supružnika. Možemo biti sestre svojoj braći u Kristu. Možemo ohrabrivati svoje sestre u Kristu i razvijati autentične odnose s njima. Možemo rasti u kreposti na tome putovanju u raj. Mi smo krunski dragulji svega stvorenja. Zato ne smijemo prihvatiti ništa manje od muškarca koji prepoznaje da smo prave Kraljeve kćeri. Muškarca koji podržava sve što žena jest, koji više od svega želi naše dobro. Muškarca koji svoje standarde određuje prema Kristu, a ne prema svijetu. Taj muškarac moći će nas voljeti dublje i od jednog dečka koji ne živi za Boga. Zato, dame, budite žene koje vas Bog zove da budete kako biste mogle dublje voljeti, i kako biste mogle podržavati i ljubiti muškarce onom ljubavlju koju zaslužuju. Pronađite muškarca koji voli Boga više nego što će ikad voljeti vas. 

Promislite:

  1. Je li Bog na prvome mjestu u mome životu?
  2. Vjerujem li u Božji plan za svoju budućnost? Pokušavam li kontrolirati, manipulirati ili se cjenkati s Bogom kako bih dobila što želim?
  3. Jesam li bila u iskušenju sniziti svoje standarde samo da bih bila u vezi? Koji su uopće moji standardi?
  4. Uspoređujem li se s drugima? Kako mi to nanosi bol?
  5. Što su neki od praktičnih koraka koje mogu poduzeti kako ne bih izgubila nadu?

Izvor: Catholic Link | Prijevod: Ana Naletilić

Članak je preveden i objavljen uz dopuštenje nositelja prava. Sva prava pridržana.