Fra Marin Karačić, poznati pjevač duhovne glazbe, objavio je novi spot za pjesmu “Plug” koja je dio njegova drugog albuma ”Stvoreni za mnogo više”, koji je predstavljen prošle godine. Tekst i glazbu ove pjesme sa stihovima u kojima su se pronašli mnogi napravio je fra Marin Karačić, dok je za aranžman zaslužan Domagoj Pavin. Pjesma je inspirirana citatom iz Lukina evanđelja: “Nitko tko stavi ruku na plug pa se obazire natrag, nije prikladan za kraljevstvo Božje.” (Lk 9,62), a govori o pozivu i odluci.

Spot sniman u okolici Trogira djelo je Andrije Jurčevića, dok je za scenarij zaslužna Katarina Eranović. Glavni lik spota je Pere Eranović, glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

“Pjesma je osmišljena u duhu evanđeoske riječi kada Gospodin govori da se onaj koji stavi ruku na plug ne osvrće natrag. Može se reći da je pjesma fratarska i za sve one koji su već u pozivu. Ako jednom staviš ruku na plug gledaj naprijed i sve ono što misliš da ti je teško uz Božju pomoć može se prevladati. Možda bi bilo očekivano vidjeti u spotu nekog orača na njivi, ali upravo smo odabrali drugačije motive koji opet govore o Istome”, pojasnio je fra Marin Karačić.

“Sa svakim novim fra Marinovim spotom otkrivamo novu, vizualnu dimenziju priče koja stoji iza njegovih stihova te ih uvijek s nestrpljenjem čekamo ne samo mi, već i brojni ljubitelji njegove glazbe u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i inozemstvu”,  s ponosom na zajedničku priču fra Marina i njegove diskografske kuće Laudato MUSIC, rekao nam je Luka Kotlar, A&R.

Pogledajte spot “Plug” i gostovanje fra Marina Karačića povodom predstavljanja u emisiji Laudato TV “Čujte i počujte”.