SVJEDOČANSTVO

Poznati protestantski youtuber objavio da prelazi na katoličanstvo

"Kao protestant ušao sam u ovo istraživanje otvorenog uma. Konačno, odlučio sam da ću slijediti dokaze gdje god budu vodili, čak i ako zaključak bude neugodan za mene ili moju obitelj."

Tino Krvavica

Cameron Bertuzzi, poznati protestantski youtuber s više od 150 tisuća pretplatnika, objavio je u četvrtak da ulazi u Katoličku Crkvu.

“Velika vijest koju sam  najavio jest da sam 20. rujna 2022. odlučio postati katolikom. Trenutno prolazim kroz RPOK (Red pristupa odraslih u kršćanstvo, op. nov.) te ću za Uskrs primiti sakrament potvrde”, objavio je u posljednjem videu na svom kanalu Capturing Christianity.

Bertuzzi je istaknuo kako je njegovo obraćenje plod “iscrpnog proučavanja dokaza za i protiv papinstva”.

“Kao protestant ušao sam u ovo istraživanje otvorenog uma. Konačno, odlučio sam da ću slijediti dokaze gdje god budu vodili, čak i ako zaključak bude neugodan za mene ili moju obitelj.”

Dodao je kako su njegovi protestantski prijatelji bili “vrlo uvjereni” da će proučavanja papinstva potvrditi njegovu protestantsku vjeru, “ali bili su u krivu”.

“Otkrio sam da dokazi snažno ukazuju na to da je papinstvo istina”, zaključio je.

Cameron Bertuzzi prikupio je velik broj pratitelja zahvaljujući kvalitetnim videozapisima na temu znanosti, vjere, ateizma i filozofije te argumenata za i protiv kršćanstva. Često je ugošćavao debate između ateističkih i kršćanskih filozofa, a objavljivao je i svjedočanstva obraćenika na kršćanstvo.

Preporučujemo da bacite oko na njegov kanal koji, čini nam se, pruža kvalitetne resurse i “hranu” za intelektualne kršćanske (i ne samo kršćanske) umove.