Duhs

Čitajući odlomak iz Ivanova evanđelja (Iv 1, 19-34) upoznajemo Ivana Krstitelja koji svjedoči o svom identitetu Božjeg djeteta. On točno zna tko je, nema maske, ispunjen je Duhom Svetim i glasno govori da on nije Isus Krist, nije Mesija, nije Ilija. Svjestan je sebe i svjestan je Boga.

Jesmo li mi svjesni svoga identiteta? Jesmo li svjesni da smo Božja djeca, da imamo Oca koji je uvijek tu za nas? Sakramentom krštenja postali smo Božja djeca, odakle i proizlazi naš identitet. Vrijeme je da si posvijestimo da smo kršćani i da ponosno i slobodno živimo, jer imamo Oca koji nas čuva, koji nas ljubi.

Srame li se studenti svoje vjere? Je li im teško danas svjedočiti svoju vjeru? Mnogi mladi, pa i stariji, nose krunice u džepovima, ali isto tako brojni su hrabri svjedočiti i pokazati da je Gospodin na prvom mjestu u njihovim životima, te tako i druge potiču na otvoren i slobodan život s Bogom.

Poslušajte studente koji govore o svojem svjedočenju vjere, kako na svojim fakultetima žive svoju vjeru, mole i poste, žive Ljubav, žive Istinu. Neka njihova svjedočanstva potaknu i sve vas na potpuno predanje Isusu. Postanimo svjesni sebe i svjesni Boga, baš kao Ivan Krstitelj.

M.P.