outcasts

“Outcasts” (hrvatski prijevod bio bi “Otpadnici”) dokumentarni je film koji vjerno prikazuje zahtjevan i opasan poziv evangelizacije koji rade Franjevačka braća od obnove u nekim od najopasnijih slumova i zatvora svijeta.

Film je napravljen u produkciji američke produkcijske kuće Grassroots, a sniman je desetak godina na raznim lokacijama diljem svijeta. Jedna od njih je i Moyross, geto u irskom gradu Limericku, koji je poznat po visokoj stopi kriminala i socijalnih patologija.

Naziv filma jasna je simbolika: franjevci su postali “otpadnici” kako bi mogli pomoći i naviještati Isusa društvenim otpadnicima i odbačenima, ljudima koji žive na margini društva.

Film će imati jednu od svojih premijera i na Svjetskom danu mladih u poljskom gradu Krakovu. Nadajmo se da ćemo ga uskoro moći vidjeti i u Hrvatskoj.

Pogledajte trailer uz napomenu da film nije za one ispod 18 godina. Glas koji čujete na traileru pripada legendarnom filmskom umjetniku Charlieju Chaplinu. Riječ je o govoru iz njegova kultnog filma “Veliki diktator” u kojem je filmski umjetnik kroz usta svog lika iz toga filma, židovskog brijača, poslao poruku nade i solidarnosti čovječanstvu.

Outcasts trailerNew Documentary from Grassroots Films

Posted by Grassroots Films on 24. svibnja 2016

Bitno.net