Jedno od takvih svakako je portal www.duhos.com, koji postoji već 6. godinu i nedavno je u potpunosti redizajniran, te aktivni profili na društvenim mrežama Facebook i YouTube. Sadržaje u većini kreiraju i distribuiraju sami studenti, a od nedavno imaju i svoj prostor na lokalnoj televiziji – Televiziji Slavonije i Baranje. Od 24. prosinca, utorkom od 21.15h, emitira se emisija duhovnog sadržaja „Dođi i vidi“ (usp. Iv 1, 46), u kojoj gostuje pater Arek, zajedno sa studentima iz DUHOS-a i DUHOS Alumnija (bivši studenti članovi DUHOS-a). Emisija započinje i završava molitvom, a temelj svakog susreta je odabrani evanđeoski odlomak, koji se čita i razmatra, te na temelju kojeg gosti svjedoče kako Radosnu vijest žive u vlastitoj svakodnevnici.

Emisija je potom dostupna na DUHOS YouTube kanalu, kao i kanalu STV-a, kako bi sadržaj svima bio dostupan u svako doba. Zadatak evangelizacije korištenjem medijskih sredstava nije samo ponuditi izričiti navještaj, već i pokazati kako postoje istiniti svjedoci, koji vjeru nastoje primijeniti u svim sferama svog života. Osim toga, evangelizacija se ne događa ako nema mogućnosti da se oni kojima se naviješta pozovu u stvarno crkveno zajedništvo i dožive Božju milost putem sakramenata. U skladu s tim, osječki studenti pozivaju sve da otkriju bogatstvo crkvenog zajedništva, koje prvenstveno mogu okusiti na svetoj Misi. Također, pozivaju i na susrete koje oni organiziraju, a to su vjeronauk i klanjanje svaki utorak od 20 sati, sveta Misa zadnji utorak u mjesecu (od 20 sati), te molitveni susreti četvrtkom (također od 20 sati) – susreti se održavaju u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda.

Svoju misiju evangeliziranja DUHOS-ovci pojašnjavaju i ovako: „Korištenje medija i novih sredstava komunikacije u svrhu navještaja Evanđelja ne bi trebalo biti ništa novo, jer je to način govora koji je uobičajen ljudima današnjice, a time je prikladan i za govor o Kristu. Zato mi riječ o Kristu i iskustvo Njegova milosrđa nosimo sa sobom na svoje profile društvenih mreža, na svoj portal, na YouTube, pa čak i na televiziju. Gdje god se stvara i nudi neki sadržaj, prilika je da se ponudi smisleni sadržaj, odnosno da se unese poruka smisla i spasenja. No stvarna promjena ljudskog srca nemoguća je bez osobnog susreta, izravnog susreta čovjeka sa živim Bogom, u Crkvi gdje se daje svima u Euharistiji. Tu mi crpimo svoju snagu, čiji okus želimo svima.“

Snimke emisije „Dođi i vidi“ pratite putem DUHOS YouTube kanala i portala Bitno.net.

Sanja Dugandžić