Mjuzikl “Uskrsli” izveden je i u 2016. godini na daskama Gradskog kazališta Komedija i to s dvije potpuno rasprodane izvedbe. Tražila se karta više! Reakcije publike i medija su izvrsne, a i sami ansambl je vrlo zadovoljan izvedbama.

VB_0259

Nove izvedbe duhovnog rock mjuzikla „Uskrsli“ u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu u ožujku 2016. godine bile su 20. i 21. po redu. Nakon 21 izvedbe pred prepunim kazalištem Komedija kroz protekle tri sezone, Ansambl Kolbe će i dalje sa zagrebačkom publikom dijeliti ovaj zanimljivi pjevački, plesni, glumački, glazbeni i vizualni doživljaj, ali i jedinstveno duhovno iskustvo.

Navještaj života dan je ženama, gotovo kao poslanje duhovnoga majčinstva nad Crkvom koja se upravo rađa. “Uskrsli” se ne svodi samo na uobičajenu priču o prizorima Muke Isusove: on ide onkraj događajâ vezanih uz trpljenje, žrtvu i smrt, donosi pripovijest o spasenju, kako bi iznio glavni trenutak Uskrsnuća, pobjedu svjetla nad tamom, radosti nad tugom, početak duga puta koji seže sve do nas. Rezultat svega toga dojmljivo je glazbeno putovanje u spomen na temeljni događaj kršćanske vjere, zabilježen i ponovno proživljen na snažan i dirljiv način.

Od Isusova ulaska u Jeruzalem, pa do anđelova navještaja ženama pred Grobom i ukazanja učenicima na putu za Emaus, kao i Tomi. Posrijedi je mjuzikl koji “oslobađa srce” slaveći život, te kroz glazbu i scenski prikaz, donosi čudo koje je uvijek novo. Snažan i dojmljiv mjuzikl, u cijelosti je glazbeni spektakl koji u sat vremena glazbe donosi priču o Isusovoj Muci i Uskrsnuću, uz sudjelovanje i napetost uprisutnjena događaja. Svi događaji, likovi i dijalozi, odvijaju se preko pjesama, koje se dramatski izmjenjuju od blagosti do eksplozije radosti, u trajnu slijedu činjenica i osjećajâ, iz kojih, na poseban način, izviru ženski likovi Evanđelja.

Mjuzikl je plod koprodukcije između Glasnika sv. Antuna Padovanskog – Veritasa i Gradskog kazališta Komedija. U izvedbi sudjeluje oko 60 ljudi, među kojima su mladi iz različitih župa koji su se odazvali na audicije i ponudili svoj pjevački i plesni talent za mjuzikl.

Ulogu Marije Magdalene tumači Maja Blagdan, a onu nevjernoga Tome Ivan Mikulić, ulogu Isusa Stjepan Lach, te Marije – Majke Isusove Sanja Bardun.

Redatelji hrvatske izvedbe su Robert Bošković i Marko Cindrić. Scenografiju je kreirao Davor Prah, a o koreografiji i scenskom pokretu pobrinula se umjetnica Andrea Solomun.

Više informacija o mjuziklu „Uskrsli“ kao i o ukupnom djelovanju Ansambla Kolbe možete pronaći na internetskim stranicama zborkolbe.orgveritas.hr.

Bitno.net