David

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 24. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga “Izgrađivanje karaktera. Vodič za roditelje i učitelje” Davida Isaacsa.

David Isaacs, jedan od najistaknutijih stručnjaka na području odgoja i obrazovanja, ovom knjigom nudi nezaobilazno štivo za roditelje i učitelje o odgoju i cjelovitu razvoju djeteta. Temeljeći knjigu na uvidima razvojne psihologije i općeljudskim vrijednostima, autor pred čitatelja stavlja 24 ključne ljudske vrline čijim usvajanjem dijete sazrijeva i izgrađuje vlastitu osobnost.

Odanost, velikodušnost, poslušnost, pravednost, odgovornost, jednostavnost, marljivost, iskrenost, odvažnost, optimističnost, domoljublje… samo su neke od široke lepeze vrlina za čije usvajanje i podučavanje profesor Isaacs daje naputke i tumačenje prožeto konkretnim životnim primjerima.

Uzimajući u obzir fizički, emocionalni, duhovni i mentalni razvoj te dajući jasno i zanimljivo objašnjenje svake vrline pojedinačno, autor iz kompleksna procesa odgoja izdvaja pozitivne i ključne elemente za izgrađivanje karaktera, stavljajući pritom naglasak na moralne krjeposti. Dajući načelne smjernice na temelju konkretnih primjera, on istodobno ostavlja dovoljno slobode za donošenje i primjenu vlastitih individualnih kriterija u odgoju i podučavanju djece, s obzirom na konkretnu djetetovu osobnost i životnu situaciju svake pojedine obitelji.

David Isaacs studirao je na Tonbridge School i Selweyn College na Cambridgeu. Doktorirao je na Navarskomu sveučilištu gdje dugi niz godina radi kao sveučilišni profesor odgojno-obrazovnih predmeta. Objavio je više knjiga te je djelovao kao savjetnik u školama u Italiji, Irskoj, Engleskoj i SAD-u. Oženjen je i ima šestero djece. Njegova knjiga “Izgrađivanje karaktera” postala je klasik na području odgoja i ključna referentna točka za mnoge pedagoge i roditelje.

Knjigu možete prelistati ovdje.

Bitno.net