Interliber

Ovogodišnji se Interliber, 36. međunarodni sajam knjiga i učila održava od utorka 12. do  nedjelje 17. studenog i na njemu se, kao i obično, sa svojom ponudom predstavljaju najznačajniji domaći nakladnici. Ono što posebno preporučujemo jesu štandovi hrvatskih izdavača vjerske literature.

Dva najveća hrvatska izdavača vjerske literature “Kršćanska Sadašnjost” i “Verbum” nastupaju u paviljonu 5 na susjednim štandovima.

Kršćanska sadašnjost će nastupiti na štandu 8D, a uz popuste od 20% do 70% posebice ističu predstavljanje triju knjiga. Prva knjiga bit će predstavljena u utorak, 12. 11. u 18 sati, a riječ je o knjizi “Povijest franjevaštva” koju će predstaviti dr. Anto Barišić. U srijedu, 13. 11. u 15 sati bit će predstavljena knjiga ” Hrvatsko glagoljsko srednjovjekovlje” koju će predstaviti dr. Marica Čunčić i dr. Petar Bašić, a u petak, 15. 11. u 15 sati knjiga “Milanski edikt” koju će predstaviti dr. Ivan Milotić i dr. Josip Šalković.

Nakladna kuća “Verbum”  na svom štandu u 5. paviljonu na uobičajenoj lokaciji ove godine nudi preko 400 svojih naslova uz prigodne sajamske popuste. Osim toga Verbum je za Interliber pripremio i čitav niz novih atraktivnih izdanja. Posebnu pozornost sigurno će privući svjetski hit, prva knjiga intervju s Papom Franjom (Jorgeom Bergogliom)  pod naslovom “Papa Franjo o životu i vjeri“. U Verbumovoj biblioteci Svjedočanstva, upravo je objavljena knjiga “Ispovijest londonskoga gangstera” koja donosi životnu priču negdašnjeg pripadnika londonskog podzemlja Johna Pridmorea, koja osvaja napetošću i iznimnom dramatičnošću. Među novim izdanjima  izdvaja se i knjiga Alexandrea Havarda “Istinsko vodstvo” kao i dječje ilustrirane knjige “Otkrivamo vrline” te svojevrstan bonton za djecu “Lucija i Marko posvuda”.

U paviljonu 6, na štandu 6 E, bit će smješten “Glas koncila“, koji uz prigodan popust, za svaku kupnju za iznos veći od 60 kn poklanja knjigu. U istom paviljonu obično štand ima nakladnička kuća Teovizija, kao i katolički mjesečnik Veritas sa svojim knjižnim izdanjima.

Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje, a radno vrijeme sajma je od 10.00 do 20.00 sati osim u petak i subotu kada je otvoren sve do 21.00 sat.

Bitno.net