Youcat Biblija za mlade

Biblija za mlade ima različitih vrsta, ali mnoge od njih nastale su prije više desetljeća i suvremeni mladi ih ne doživljavaju kao dovoljno privlačne. Stoga će novo Verbumovo izdanje sigurno obradovati sve mlade, njihove obitelji kao i one koji s mladima rade. Naime, na hrvatskom jeziku upravo je objavljena nova, suvremena katolička “Biblija za mlade“, prva Biblija s predgovorom pape Franje, a u produkciji Youcat zaklade. Privlačnog izgleda i pristupačnih tekstova ova Biblija prilagođena je ponajprije mladim čitateljima, ali će biti od koristi i svima koji žele na jednostavan način pristupiti Svetom pismu.

Prvo izdanje Youcat zaklade – “Youcat – Katekizam za mlade” – zbog svog zanimljivog izgleda i koncepta, u kojem sadržaj stvaraju zajedno sa stručnjacima mladi za mlade, odlično je prihvaćeno među mladom generacijom i postalo je planetarno popularno. Sada je pod pokroviteljstvom pape Franje u istom nizu nastala i prva katolička “Biblija za mlade” koja je u Verbumovom izdanju dostupna i na hrvatskom jeziku. Vrlo privlačnog izgleda, sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd. Posebnost ove “Biblije za mlade” su i poticajna osobna iskustva i životna svjedočanstva mladih ljudi. Duhovite i zabavne ilustracije stilom već poznate iz “Youcat – Katekizma” prate i tekstove u “Bibliji za mlade” te tako na zanimljiv i mladima pristupačan način prenose glavne poruke, poticajno djelujući na njih i ohrabrujući ih na čitanje Biblije.

Vrlo upečatljiv predgovor “Bibliji za mlade”, koji odiše neposrednošću i bliskošću, osobno je napisao papa Franjo, koji je o “Bibliji za mlade” istakao: “Jako mi se sviđa ‘Biblija za mlade’ koju ste upravo otvorili! Tako je šarena, tako bogata svjedočanstvima – svjedočanstvima svetaca, svjedočanstvima mladih – i mami te da je počneš čitati od samoga početka i ne ostaviš dok ne dođeš do zadnje stranice.”  Potom je naglasio: “U rukama, dakle, držite nešto Božje: knjigu koja je poput ognja! Knjigu po kojoj Bog govori!” te pozvao mlade da intenzivno, svakodnevno čitaju ‘Bibliju za mlade’, da raspravljaju o njoj u skupinama te da žive po njoj.

Ovo vrijedno izdanje zasigurno će potaknuti mlade i sve ostale čitatelje da se na nov način približe Svetom pismu i dublje prihvate Božju riječ su svom životu. ‘Biblija za mlade’ dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a možete je prelistati i više o njoj saznati na linku ovdje.

Verbum.hr | Bitno.net