Nakon omiljenoga Youcat – Katekizma za mlade uskoro i Youcat – Molitvenik za mlade!  Pošaljite svoje fotke, možda budu objavljene u njemu!

Molitvenik

Prošle je godine nakladna kuća Verbum zajedno s desetak drugih uglednih svjetskih izdavača objavila YOUCAT (kratica od Youth Catechism – katekizam za mlade prepoznatljive žute boje koji na svjež i zanimljiv način mladim katolicima objašnjava smisao vjere.

Hrvatsko izdanje Youcat-a s oduševljenjem proučavaju pojedinačno i po skupnima već deseci tisuća mladih.

Sada je dovršen novi poduhvat u istom nizu:  Youcat Molitvenik za mlade, koji mladima pomaže da žive svoju vjeru u svakodnevnici, a hrvatsko izdanje očekuje se početkom travnja.

Nudeći duhovno blago vjere ovaj jedinstveni molitvenik sadrži moderne, svježe molitve koje se izmjenjuju s velikim, drevnim molitvama iz Svetoga pisma te s molitvama svetaca i duhovnih velikana iz kršćanske povijesti. Molitvenik će biti privlačno ilustriran slično kao i Youcat katekizam, a sadržavat će i brojne fotografije mladih ljudi iz cijeloga svijeta.

Želja je da hrvatsko izdanje sadrži i fotografije koje su snimili mladi iz Hrvatske pa Verbum poziva sve one pojedince, župe, zajednice i pokrete koji imaju zanimljivih fotografija da ih ustupe za eventualno objavljivanje.

Neke od mogućih tema fotografija su: mladi u molitvi i meditaciji (skupine, pojedinci…), mladi na hodočašćima, mladi u druženju, mladih, fotografije mladih sa susreta sa sv. Ocem na Trgu Bana Jelačića, fotografije sa Svjetskog dana mladih u Madridu… meditativne fotografije, mladi u prirodi…

Za svaku fotografiju koja bude odabrana i uvrštena u hrvatsko izdanje Youcat molitvenika (ili neko od sljedećih izdanja Youcat katekizma) Verbum će na zadnjim stranicama Youcata naznačiti  autora i ustupiti mu jedan Youcat gratis. Osim toga, između svih koji  pošalju svoje fotografije (bez obzira hoće li biti odabrane za objavljivanje ili ne) nasumičnim odabirom će jedan od sudionika bit nagrađen poklon paketom od 10 Verbumovih izdanja u vrijednosti od tisuću kuna.

Potrebne karakteristike za fotografije su: format: TIF ili JPG (max kvalitete);

rezolucija: 300dpi; dimenzije: min. širina 12cm. Fotografije se mogu poslati isključivo na meil: verbum.hr@gmail.com  Rok za slanje fotografija je ponedjeljak 27. veljače 2012.

Bitno.net