LaudatoTV

Producenti katoličkih televizija i medijskih kuća okupljeni u Svjetsku katoličku udrugu za medije SIGNIS sastali su se na 13. seminaru koji se održava od 23. do 26. lipnja u Sankt Peterburgu.

– Ovaj međunarodni seminar okupio je više od 40 sudionika i to iz Afrike, Latinske Amerike i Europe, a prvi put održava se u Rusiji – istaknuo je SIGNIS-ov koordinator za televiziju, Ricardo Yáñez.

– Jedna od glavnih tema ovog seminara je dijalog među Crkvama i među kulturama, i sretni smo što smo prvi put u Rusiji jer je Sankt Peterburg oduvijek bio vrlo važno mjesto za uspostavu dijaloga među kulturama i narodima – istaknuo je Yáñez.

SIGNIS-ov seminar u Sankt Petersburgu organiziran je na poziv kršćanske filmske i televizijske produkcijske kuće Blagovest-Media, a na seminaru će prvi put biti predstavljena i Laudato TV.

Program i ciljeve nove obiteljske televizije koja se osniva u Hrvatskoj predstavit će direktorica Ksenija Abramović.

– Seminar je mjesto susreta na kojem upoznajemo nove ljude i njihove projekte, i jako smo sretni što ove godine na seminaru prvi put sudjeluje nova televizija iz Hrvatske – rekao je Yáñez, te dodao kako je za uspjeh najvažnije biti otvoren prema svima.

– Najvažniji je susret; svi misle kako je to nešto jednostavno, ali uopće nije. Jako je važno kada se uspije ostvariti susret ljudi iz cijeloga svijeta, jer se tada otvaramo novim mogućnostima, razgovaramo o drugačijim pogledima i to nas obogaćuje – zaključio je Yáñez.

Laudato.hr/Bitno.net