U svojim svetim ulomcima Biblija do danas prenosi otkucaje srca bezbrojnih duša. Otkriva misterije stvaranja, otkrivajući božansku svrhu u svakom činu i zbivanju o kojima govori. Poput kompasa u uzburkanom moru života, dug niz stoljeća nam nudi vodstvo i osvjetljava put prema istini i pravednosti.

Naraštajima je Biblija žarila pobožnost ljudi, njegujući duše svojim bezvremenim istinama. Ujedinila je zajednice, premostila podjele i potaknula osjećaj pripadnosti. Njezini stihovi i ulomci urezani su u srca milijuna, postajući izvor nadahnuća i utjehe, nudeći mir u vremenima očaja i veselje u vremenima slavlja.

Biblija nije ograničena na prošlost. Ona uvijek govori o našoj sadašnjosti, nudi utjehu u vremenima sumnje i ohrabrenje kada posrnemo. Poziva nas na putovanje, pali treperavi plamen u nama, potičući nas da obasjamo svoje svjetlo u svijetu koji čezne za ljubavlju i suosjećanjem.

Držimo, dakle, Bibliju blizu srca, dok njezine riječi odzvanjaju u dubinama naših bića. Prihvatimo njezina učenja raširenih ruku, jer unutar njezinih svetih stranica leži mudrost stoljeća, ljubav dobronamjernog Tvorca i obećanje svjetlije sutrašnjice. Neka nas njezina bit vodi, uzdiže i ispunjava naše živote svrhom, jer Biblija je dokaz trajne snage vjere i nepokolebljive ljubavi Božje.

Izdanja Biblije danas su vrlo brojna i raznovrsna, pa tako i izdanja na hrvatskom jeziku. Od opsežnih stručnih s objašnjenjima, do lijepo uvezenih obiteljskih, umjetničke izvedbe, do manjih džepnih formata praktičnih za imati pri ruci u raznim prigodama. U ovom širokom izboru svatko može pronaći primjerak koji mu savršeno odgovara.

Izdanje koje se posebno ističe jest Velika ilustrirana Biblija s dodatnim objašnjenjima – od stvaranja do uskrsnuća – djelo koje sadrži više od 1300 ilustracija, crteža, fotografija i zemljovida. U ovom izdanju, do 24. svibnja 20223. sniženom za 40 %, čitatelj može istražiti duhovne korijene, povijesnu i zemljopisnu pozadinu Biblije te umjetnost i kulturu tog razdoblja, ali i uživati u razgledavanju velikih svjetskih umjetnina.

U suvremenim okolnostima modernih pristupa i potreba, nije neobično imati i čitati online Bibliju koja je besplatno dostupna! Možete je pretraživati po pojmovima ili po knjigama u svakom trenutku, a sve što trebate imati je pristup internetu i Biblija će Vam biti na dlanu.

Kako nam Biblija nudi hrpu podataka i priča koje se protežu kroz vrijeme i prostor, tako je za njihovo bolje razumijevanje potrebno znati ih vizualno smjestiti i predočiti ih u njihovom jedinstvenom zavičaju. Stoga je ovdje Atlas biblijske povijesti uz koji će i mladi i stari moći uživati u informativnim i lijepim prikazima svih velikih scena koje poznajemo.

Za one, pak, koji žele i znaju više, ovdje je djelo Hrvatski prijevodi Biblije – zbornik dijela radova izlagača na međunarodnomu znanstvenomu skupu „Hrvatski prijevodi Biblije“, koji se održao 27. i 28. rujna 2018. u Zagrebu. Bio je to prvi skup posvećenom ishodima stoljetnoga truda poznavatelja stranih jezika da svojemu narodu učine razumljivom Božju riječ, na kojemu je ukupno trideset i devet autora izlagalo dvadeset i osam radova. Skup je bio i međudisciplinaran jer je okupio teologe, bibličare, kroatiste i kroatologe: jezikoslovce, istraživače književnosti i kulture.

Ova, i još brojna druga izdanja Biblije i radova o Bibliji, mogu se pronaći u knjižarama i na mrežnim stranicama Kršćanske sadašnjosti, Vašeg izdavača pratitelja za teološku i duhovnu kulturu.