„Samo Bog zna dobra koja mogu proizaći iz čitanja samo jedne dobre katoličke knjige.“ (sv. Ivan don Bosco)

Vrijeme adventa i božićno vrijeme pozivaju nas na budnost, pa i dublje poniranje u vlastitu nutrinu. S druge strane, blještavilo ukrasa i tek prividna, površna radost može nas odvratiti od sabranosti i molitve. Potrebno je stoga usmjeriti se prema onome i onima koji nas nadahnjuju. U ovo vrijeme to mogu biti biblijski likovi, s Isusom Kristom u središtu. Njihovu ćemo blizinu pronaći u molitvi, ali i dobrom štivu za koje valja ostaviti vremena. Kršćanska sadašnjost pripremila je stoga niz prigodnih naslova uz koje čitatelji mogu promišljati o rođenju Djeteta, o Gospodinu koji nam i ovoga Božića dolazi u susret, u dobrim djelima i istinskoj radosti božićnoga vremena. Tridesetak naslova može se pronaći po 30 % sniženim cijenama, a 20 % snižena su i dva biblijska izdanja: Ekumenska Biblija – TOB (Stari i Novi zavjet) te Sveto Pismo Staroga i Novoga zavjeta.

Za najmlađe čitatelje Kršćanska sadašnjost pripremila je poseban paket po cijeni od 179 kuna. Paket uključuje četiri knjige: Biblija za mališane, Moja Biblija uspavanka, Sveti Nikola bake Julijane i Priča o Božiću. Praćene lijepim ilustracijama, ove knjige uključuju priče kojima će se djeca uvijek rado vraćati.

Božićna ponuda u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr, traje od 4. 12. 2020. do 5. 1. 2021., a svim posjetitelji knjižara za kupnje iznad 50 kuna dobit će prigodan dar.

Iz akcijske ponude izdvajamo nekoliko naslova:

Božićna blaženstva

Posluživši se najpoznatijim starozavjetnim i novozavjetnim izrazom blaženstava, autor Stjepan Lice kruži oko Božića i ulazi u njegove najintimnije, najljudskije i najbožanskije razloge baš na način onoga što i jest posljedica vjere – dobivanja blagoslova za svoj i živote onih s kojima nam je živjeti. Ova topla knjiga upućuje na to da je Božić srce ljudske povijesti i srce ljudsko kroz sve dane.

Bog ili ništa

Knjiga vrlo bliskog suradnika pape Franje, kardinala Roberta Saraha, istinska je uspješnica koja je već prevedena na dvadesetak svjetskih jezika.U ekskluzivnome razgovoru koji je Sarah dao priznatome stručnjaku za vatikanske i crkvene prilike Nicolasu Diatu, on vrlo angažirano i duboko duhovno dotiče teme o suvremenoj Crkvi, o papama, Rimu, o suvremenom svijetu, Africi, Zapadu, moralu, istini i zlu, a u svemu tome uvijek je riječ o Bogu.

Uz Božić

Kršćani na Božić slave spomen na jedan povijesni događaj o kojemu biblijski pisci izvješćuju na vrlo naravan način. Oni Božje otajstvo pokušavaju protumačiti ljudskim slikama, predodžbama i shvaćanjima kako bi slušatelji i čitatelji bolje shvatili o čemu je zapravo riječ. Pokušavaju nam razjasniti da se tu ne govori o nekoj maštovitoj poeziji ili o legendama, nego o pravom povijesnom događaju, o povijesti Isusova rođenja, rođenja našega Otkupitelja i Gospodina – na tom tragu ovu sjajnu knjigu napisao je Adalbert Rebić.

* Sponzorirani članak