Pakistanska kršćanka Asia Bibi provela je devet  godina u zatvoru ponižavana i mučena čekajući izvršenje smrtne kazne vješanjem zbog lažne optužbe za bogohuljenje. Svojim trpljenjem postala je simbolom progona kršćana u 21. stoljeću kao i simbolom borbe za vjersku slobodu. U svojoj potresnoj knjizi „Konačno slobodna!“ koja će biti objavljena 29. siječnja po prvi put iznosi svoju cjelovitu osobnu ispovijest, progovarajući o tome kako je došlo do njezina uhićenja i osude, kao i o tome kako je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva proživljavala fizičku torturu i nasilje, bila na rubu snage i u pojedinim trenucima gubila svaku nadu, ali istodobno ostala čvrsta u svojim uvjerenjima, ne prihvaćajući oslobođenje koje joj se nudilo ako se odrekne vlastite vjere.

Nakladna kuća Verbum od samog je početka uključena u projekt pripreme knjige tako da će ova ekskluzivna ispovijest Asije Bibi biti objavljena na hrvatskom jeziku istodobno sa svjetskom premijerom na francuskom jeziku, a kasnije tijekom godine uslijedit će i izdanja na svim većim svjetskim jezicima.

Objavljivanje knjige Asije Bibi događa se nakon što je ona višegodišnjim zalaganjem mnogih osoba, među kojima su bili i papa Benedikt XVI. i papa Franjo, konačno oslobođena te joj je bilo dopušteno napustiti Pakistan. Trenutačno živi na tajnoj lokaciji u Kanadi, pod stalnom prijetnjom smrću od strane islamskih ekstremista. Jedina novinarka na svijetu koja ju je srela jest Anne-Isabelle Tollet, suautorica ove knjige, koja se još od 2010. godine borila za njezino oslobođenje. Asia Bibi je tako bila u prigodi ispripovjediti joj svoju životnu priču te je na taj način nastalo ovo potresno svjedočanstvo pretočeno u knjigu „Konačno slobodna!“. Verbumovo hrvatsko izdanje, obogaćeno predgovorom fra Ante Vučkovića, bit će dostupno u knjižarama istodobno sa svjetskom premijerom 29. siječnja 2020., a o knjizi je moguće više saznati i već sada je naručiti na linku ovdje.

Više o slučaju pakistanske kršćanke Asije Bibi možete pročitati OVDJE.

Bitno.net