O Putokazima s jednog planeta već se došapnulo pratiteljima KS-a i portala bitno.net. Ova zbirka anegdota i zgoda savršen je prikaz ne samo života njezina autora, već i njegove svestrane prirode. Dr. fra Šimun Šito Ćorić prošao je dug put iz rodne Paoče u Hercegovini, put koji je prokoračio kao svećenik i duhovnik, doktor znanosti u području psihologije, skladatelj i pjesmopisac, književnik i umjetnik, ali i srčani podupiratelj brojnih hrvatskih zajednica diljem svijeta. Stoga su njegovi Putokazi savršen vodič ne samo za doznavanje raznovrsnih zemljopisnih činjenica o našoj, i drugim kulturama po svijetu, već i rezultat znatiželje, promišljanja, uvida jedne duše u kontekstu burne raznolikosti, i sličnosti, pojedinaca i društava.

O ljubavi, i Bogu ljubavi, piše nam Tomáš Halík u svom djelu Želim da postojiš – O Bogu ljubavi, gdje propituje odnos između vjere i ljubavi. Već i osnovna postavka ovoga djela svjedoči o njegovoj posebnoj perspektivi – autor nas uvodi u misao kako na Bog pristupa više kao pitanje nego kao odgovor – iz te perspektive otvaraju se neka posve drukčija vrata i gledišta na Boga, vjeru, ljubav. Riječ je o iskoraku koji nije jednostavno samorazumljiv, koji je izazov, koji zahtijeva odvažnost kako bi se stupilo u prostor tajni – i Božjih odgovora.

Znajući kako se o toj temi piše iz svih mogućih kutova, svih mogućih sudova, Crkva se u suvremenom pristupu odlučuje i sama sukobiti s kontroverznim temama. Jedan od tih odvažnih istupa svakako je djelo Sablazan seksualnog zlostavljanja u Katoličkoj Crkvi autora Tončija Matulića. Ova knjiga nastala je u jednom dahu kao krik i vapaj ranjene duše za izbavljenjem – ona ne proučava niti sustavno predstavlja problematiku tzv. svećeničke pedofilije, nego otvoreno i kritički govori o nekim vidovima sablazni seksualnog zlostavljanja djece od strane katoličkoga klera. Stoga, kako je i sam Isus došao od Boga kako bi ispravio nepravde na zemlji, tako i njezini, te i njegovi, vlastiti sinovi imaju zadaću nastaviti taj težak, ali vrijedan, zadatak.

Sponzorirana objava