Opterećeni nesretnim okolnostima, pandemijom pa i potresom, mnogi su i u prosincu 2020. utjehu tražili u Riječi, ali i nizu drugih knjiga. O tome što se najviše tražilo u knjižarama Kršćanske sadašnjosti tijekom prosinca izvijestila je ta izdavačka kuća.

Osim Biblije, koja je i dalje pri vrhu traženih izdanja KS-a u prosincu našla se i netom objavljena enciklika pape Franje, Fratelli tutti, koja je izazvala veliko zanimanje javnosti. Enciklika govori o „otvorenom“ i o „zatvorenom“ svijetu, o globalizaciji i pandemiji, o otvorenim i o zatvorenim društvima, o izbjeglicama i   ljudskim pravima, o općoj namjeni dobara i privatnom vlasništvu, o populizmu i liberalizmu, o političkoj ljubavi na djelu i socijalnom dijalogu koji vodi novoj kulturi, o ljubavi prema vlastitu narodu, o opraštanju i zaboravu – to je tek dio tema koje se obrađuju na temelju bogate tradicije socijalnoga nauka Crkve.  

Zapaženo mjesto među najtraženijim knjigama zauzela je i knjiga Tomislava Ivančića, Susret sa živim Bogom, koja na vrlo prodoran način spaja elemente katekizma, molitvenika i duhovne literature, a prigodna je za promišljanje i tijekom došašća i teških okolnosti svakidašnjice.

Velika knjiga božićnog vremena, koju potpisuje benediktinac Anselm Grün, našla se na trećem mjestu najtraženijih tijekom prosinca. U ovoj knjizi toliko je toga korisnoga, novoga, važnoga i lijepoga napisao o došašću i Božiću, odnosno o tome tako važnom i značajnom razdoblju crkvene godine, da će i onima koji su upućeniji u liturgijsko-teološka pitanja ova knjiga biti vrlo korisna.

Neizostavno je među najtraženijima spomenuti dva naslova pape Franje: Molitva i Sveti Ivan Pavao Veliki. Knjiga Sveti Ivan Pavao Veliki rezultat je razgovora koje je don Luigi Maria Epicoco vodio s papom Franjom od lipnja 2019. do siječnja 2020., a glavna tema bio je lik Ivana Pavla II. Knjigu prožimaju dosad nepoznati podatci o povezanosti dvojice papa, ali i zapažanja o duhovnosti, osobnosti i učenju sv. Ivana Pavla. Knjiga Molitva čitatelja može pratiti u promišljanju o molitvi tijekom cijele godine i s razlogom je sjajno prihvaćena među čitateljima. Sabire najznačajnije Papine riječi o molitvi, kako bi pomogla kršćanima da žive osobni odnos s Gospodinom.