Školski praznici bliže se kraju. Nakon dugog toplog ljeta slijedi povratak u školske klupe, a za najmanje u vrtić. Uz početak školske i pedagoške godine, vrijedi izdvojiti top naslove u izdanju KS-a koji će pomoći djeci, prema njihovoj dobi, da rastu u vjeri i započnu novu školsku i vrtićku godinu s blagoslovom.

Jeste li znali da i medvjedići čitaju Bibliju? Medvjedić čita Bibliju – riječ je o slikovnici za najmlađe od najmanjih. Pliširane korice svakako će im se svidjeti, a sadržaj slikovnice iz koje će im roditelji i stariji čitati najvažnije i najjednostavnije biblijske tekstove i poruke prihvaćat će poput ozbiljne igračke. Na takav se način nadamo da će već od najranije dobi početi prigrljivati Božju riječ koja je namijenjena svim dobima i svim uzrastima. I ova slikovnica želi biti na tragu Isusove želje da se maleni pustenjemu.

Moja prvopričesnička Biblija lijepo je ilustrirana te prilagođena djeci, osobito onoj u prvopričesničkoj dobi. Sadrži više od 50 najvažnijih biblijskih priča popraćenih slikama i ilustracijama. Čitajući brojne biblijske priče u ovoj ilustriranoj Bibliji, djeca će naučiti više o kršćanskoj vjeri i o Božjoj ljubavi prema njima.

365 biblijskih priča za djecu sadrži najljepše biblijske priče Staroga i Novoga zavjeta. One su prepričane i sažete te prilagođene dječjoj dobi i u ovako uređenoj zbirci bit će sjajan poklon za naše najmlađe. Njihov broj od 365 pokazuje jasnu namjeru priređivača da djeci za svaki dan u godini njihovi roditelji i najbliži pročitaju po jednu priču i tako ih uvode kako u svijet biblijskih sadržaja tako i u svijet zapadne kulture, ali i u svijet kulture izražavanja te u likovni svijet.

Tko je Bog? Gdje je Bog? Zašto je Bog poslao potop? Tko je Isus? Je li Isus doista umro? Zašto neki ljudi umiru u siromaštvu? Što kršćani vjeruju? Djeca imaju mnoga pitanja, a ponekad nije lako odgovoriti na njih jednostavnim jezikom. Zato je Moja knjiga pitanja o vjeri prepuna odgovora na pitanja koje bi dijete moglo pitati o Bogu, Isusu, kršćanskoj vjeri, i mnogim drugim temama, kao što su novac, patnja, Biblija, grijeh, Isusova smrt i uskrsnuće, sveta pričest, Duh Sveti…  U knjizi je 112 jasnih i biblijskih odgovora, a uz većinu odgovora nalazi se i prikladni biblijski citat.

Put prema svetosti – Sv. Josemaría Escrivá prepričava život osnivača pokreta “Opus Dei” u stripu. Sv. Josemaría Escrivá rođen je 9. siječnja 1902. u Španjolskoj. Njegovi roditelji José i Dolores Escrivá težili su dosljednom kršćanskom odgoju. Mali Josemaría bio je bistro i razumno dijete. Sa šesnaest godina prvi je put osjetio da mu je Bog podario tada nepoznato poslanje. Kako bi u potpunosti bio na raspolaganju Božjoj volji, odlučio je postati svećenik. Bog mu je 2. listopada 1928. jasno pokazao poslanje koje mu želi povjeriti: “Opus Dei”, novi put svetosti u Crkvi.

* Sponzorirani članak