U toj izdavačkoj kući iz mjeseca u mjesec najtraženija je jedna knjiga: Biblija. U raznim izdanjima i uvezima, upravo Biblija redovito zauzima nekoliko prvih mjesta KS-ove top ljestvice, što doista daje polet i nadu u bolji svijet, u susret sa živim Bogom. 

Susret sa živim Bogom ujedno je i naslov knjige Tomislava Ivančića koja se tijekom listopada našla među pet najčitanijih naslova, mimo Biblije. Knjiga na vrlo prodoran način spaja elemente katekizma, molitvenika i duhovne literature, a posve je osobno usmjerena i sjajno prihvaćena, o čemu govori i činjenica da je doživjela čak XVI. izdanje.

Drugo mjesto zauzima novi KS-ov naslov Sveti Ivan Pavao Veliki. Knjiga je rezultat razgovora koje je don Luigi Maria Epicoco vodio s papom Franjom od lipnja 2019. do siječnja 2020., a glavna tema bio je lik Ivana Pavla II. koji se, kako vrijeme prolazi, sve više pokazuje u čitavoj svojoj mnogostranosti. Knjigu prožimaju dosad nepoznati podatci o povezanosti dvojice papa, ali i zapažanja o duhovnosti, osobnosti i učenju sv. Ivana Pavla.

Od novih naslova na ljestvici najtraženijih našla se i knjiga benediktinca Anselma Gruna, Od Ja do Ti, u kojoj se brigu opisuje kao dar: za zajednički život u obitelji i društvu, za same sebe, u konkretnoj nevolji i u odnosu prema Bogu. Poruke ove knjige uspješan su spoj praktične životne pomoći i duhovnosti te svojevrstan priručnik za dobar život, upravo u našem vremenu.

Kao dar krizmanicima čitatelji su prepoznali sjajnu knjigu Frcanje iskri, s podnaslovom Sedam vatrenih tema za tvoj život, mladoga švicarskoga teologa Stephana Sigga, dok se na petom mjestu najtraženijih KS-ovih naslova našla knjiga o čudesnog životnom putu sluge Božjega fra Ivana Perana – Svetost kao pjesma

* Sponzorirani članak