Sakramenti su dragocjena blaga katoličke vjere, tajanstveni darovi Božje prisutnosti koji nas obnavljaju i približavaju njemu. U svakodnevnom životu, suočeni s izazovima i poteškoćama, sakramenti su poput oaze duhovne snage i nade.

Sakramenti su znakovi i sredstva Božje milosti kojima nam Bog susreće duše i udjeljuje svoju blizinu. Svaki sakrament ima svoju specifičnu svrhu, ali zajedno čine svetu vezu između Boga i ljudi. Naša vjera oživljava kroz ove svete obrede koji nas tjelesno i duhovno povezuju s Isusom Kristom i Crkvom.

Prva sveta tajna koju susrećemo je krštenje. Kroz ovaj sakrament, naše tijelo postaje hram Duha Svetoga, a mi postajemo članovi Crkve, Božje obitelji. Krštenje nas obnavlja u Božjoj ljubavi i priprema za daljnje susrete s sakramentima.

Euharistija je srce naše vjere. Kroz nju, kruh i vino postaju Tijelo i Krv Kristova. U pričesti primamo samog Isusa, koji hrani i jača našu dušu. Euharistija je intimni susret s Bogom koji nas hrabri, obnavlja i vodi na putu svetosti.

Potvrda je sakrament u kojem primamo darove Duha Svetoga kako bismo bili svjedoci vjere u svijetu. Snaga Duha Svetoga prati nas u svim izazovima života, pružajući nam hrabrost i mudrost da se suočimo s poteškoćama.

Sakrament pomirenja nam donosi Božje oproštenje i obnovu našeg odnosa s Bogom i bližnjima. Bolesničko pomazanje donosi utjehu i iscjeljenje duši i tijelu. Sakrament svetog reda pruža Božji blagoslov i poslanje za služenje Crkvi, a ženidba odnosno brak sakrament je ljubavi, koji nas poziva na zajedništvo i svetu ljubav u obitelji.

Sakramenti su dragocjeni darovi kojima nas Bog obasipa. Oni su putovi blizine, ohrabrenja i duhovne snage. Sakramenti su poput životnih markera, trenutaka u kojima iskusimo Božju ljubav na poseban način. Oni nas oblikuju i hrane na putu vjere, čineći nas snažnijima u suočavanju s izazovima života. Kroz sakramente, Bog nam pruža svu potrebnu milost da rastemo u vjeri, nadi i ljubavi.

Sakramente možete bolje upoznati čitajući izdanja Kršćanske sadašnjosti.

Uvod u sakramente u svjetlu teologije slike Božje već svojim naslovom sugerira kako je riječ o drukčijem i originalnom uvodu u sakramentalnu teologiju. Iščitavajući retke ove knjige čitatelj će moći zaključiti, pa i osjetiti koliko je prof. Tamarutu važno kako Crkva živi, ali i misli sakramente.

Sakramenti Crkve je priručnik koji će uvesti čitatelja u razumijevanje sakramenata kao događaja milosti koji na objektivan način nastavljaju tijekom povijesti otkupiteljske geste Isusa Krista, kao događaja u kojima on sada priopćava samoga sebe u Duhu Svetomu.

Autor Theodor Schnitzler u knjigama O značenju mise i O značenju sakramenata pomaže na upoznati značenje obreda svete mise: njihovu kratku povijest, smisao njihova redoslijeda, sadržaja, simbolike i karaktera, odnosno značenje i smisao samih sakramenata.

Knjiga Sakrament jedinstva kardinala Waltera Kaspera govori nam o teškim vremenima u kojima živimo u nezdravom svijetu, u stvarnosti obilježenoj konfliktima u kojoj je jedinstvo narušeno i razbijeno, u stvarnosti koja vapi za ozdravljenjem i pomirenjem. Autor u ponovnom oživljavanju zajedničarskog slavljenja euharistije želi pokazati put jedinstva među kršćanima.

Krst i euharistija u novozavjetnoj i otačkoj predaji stručna je knjiga; dva temeljna kršćanska sakramenta autor proučava u dva najvažnija izvora: u Novome zavjetu i u razdoblju rane Crkve u kojem su djelovali crkveni oci.

Sakramenti – komplet uključuje 7 knjiga (svaki sakrament obrađen je zasebno) neponovljivog Anselma Grüna. One omogućuju produbljivanje svijesti o značenju i dubini otajstva sakramentalnoga života.

Sveti sakramenti autora Ivana Karlića, profesora dogmatske teologije na KBF-u u Zagrebu, govori o sedam svetih sakramenata. Sakrament je znakoviti čin Crkve po kojemu se događa i ostvaruje susret s Bogom. O tim susretima s Bogom autor se potrudio govoriti teološkim govorom koji je blizak suvremenom vjerniku, približavajući mu ponekad slabije razumljive istine i otajstva katoličke vjere.

Sve ove knjige nude obogaćujući pogled na sakramente, njihovu duhovnu dubinu i praktičnu primjenu u svakodnevnom životu. Posjetite Kršćansku sadašnjost na www.ks.hr i otkrijte ove izuzetne naslove koji će produbiti vašu vjeru u sakramentalnu dimenziju katoličkog života.